Скъсай с приятеля си, по-добра си от него. Скъсай с него, защото, когато погледне в красивите ти очи, не разбира дълбочината им, не иска да се потопи в тях и да открие всички твои слоеве. Той не е „пометен” от тях, не се изгубва в тях, не губи време в тях.

Скъсай с приятеля си, защото докато планираш вълнуващи срещи, изпълнени с приключения, той дори не се старае да ти приготви вечеря след като си имала тежък ден. Той не мисли много, за да те направи щастлива, колкото ти него, никога не иска да бъде този, който дава "повече", не се старае да те накара да се чувстваш специална и обичана, не и по начина, по който ти го правиш за него.

Скъсай с приятеля си, защото се събуждаш всеки ден с намерението да го накараш да се чувства щастлив и обичан, той е твой приоритет, докато той се отнася с теб като със скучна работа. Кара те да се чувстваш като последната му мисъл и грижа и че неговите приятелки са по-важни от теб и се старае да те накара да ревнуваш. Скъсай с приятеля си, защото си лоялна във всеки аспект от живота си - не пишеш на приятелите си момчета, докато двамата сте заедно, не пазиш тайни от него приятелите си от противоположния пол, не го караш да се чувства така, сякаш трябва да се състезава с другите мъже в живота ти.

Скъсай с гаджето си, защото разбираш начина, по който невинното поведение може да изглежда съмнително и го предпазваш от усещането да се чувства втори или да ревнува, докато той не прави същото за теб. Скъсай с приятеля си, защото се забавлява да те вижда притеснена от колежката му или за приятелката, която „взривява” телефона му, когато трябва да прекарате вечерта заедно.

Скъсай с приятеля си, защото те приема за даденост - мисли, че ще бъдеш наоколо винаги, без значение колко лошо се отнася с теб. Скъсай с него, защото мисли, че цветята и шоколадите заменят комуникацията и искрените извинения. Скъсай с него, защото докато размишляваш и работиш, за да промениш поведението си и да направиш връзката ви по-силна за в бъдеще, той прави празни обещания и прибягва до лъжи и съмнително поведение в рамките на една седмица, защото думите за него са само думи, защото той винаги ще ти казва това, което искаш да чуеш, а в действителност не работи върху себе си, за да бъде достоен за теб.

Скъсай с приятеля си, защото няма значение какво правиш, колко пъти му казваш, че трябва да бъде по-добър, колко пъти заплашваш да си тръгнеш, колко пъти плачеш за същото отношение, той няма да се промени никога. Защото някой, който не може да разбере какво невероятно нещо има пред себе си, никога няма да го направи. Защото такива момчета имат толкова високо мнение за себе си, че вярват, че красиви, интелигентни, магични момичета като теб винаги ще падат в краката му. Защото той просто те вижда като някого, който може да бъде заменен, а не някого, с когото си струва да бъде.
Скъсай с приятеля си, защото си по-добра от него и дълбоко в себе си той знае това и затова се отнася към теб, сякаш си нещо по-малко от него. Вярва, че ако разбие духа ти ще останеш с него завинаги.

Скъсай с приятеля си, защото той няма да го предвиди, защото заслужаваш да му покажеш колко овластена и независима си, защото трябва да видиш изражението на лицето му, когато осъзнае, че току-що е загубил най-доброто, което някога му се е случвало.

Скъсай с приятеля си, защото това ще бъде най-доброто нещо, което някога ще накараш да се случи, защото веднага щом излезеш от тази врата, животът ти ще ви отведе до толкова невероятни приключения, пълни с хора, достойни за теб.

А ако останеш, никога няма да се влюбиш в живота, и най-важното – в себе си.