Според хороскопа на Скорпиона през декември 2023 г. се очакват сътресения и противоречия. Предстои ви много работа, затова не бива да губите тонус. В същото време искате да се потопите с главата напред в предпразничната атмосфера. Ще се наложи да намерите компромис. Енергията на Слънцето в Стрелец дава положителна оценка на случващото се, а Скорпионът вижда възможности във всяка трудност. Това ще се превърне в стимул за промени в личния живот, може да се възобновят прекъснати отношения или да се състои важна среща. Студеното пълнолуние през декември бележи началото на кариерно израстване. Скорпионът ще спечели престиж в бизнес средите, като се заеме с амбициозен проект. Въпреки че трябва да разчитате само на собствените си сили, резултатът ще изплати всички усилия.

През първите дни на декември ще имате повече време, което да посветите на семейството си. Внезапно появилият се прозорец в работния график ще ви бъде от полза: има много проблеми, които трябва да бъдат решени. Според хороскопа на Скорпиона ще бъде лесно да постигнете взаимно разбиране, просто трябва да покажете интереса си. Съвместното прекарване на свободното време ще помогне за разрешаването на всички разногласия. Благодарение на Венера във Везни ще се повишат интуицията и способността за изчисляване на стъпки напред. Скорпионът ще може да контролира случващото се и да предвижда последствията от действията си. Разчитайки на вътрешните усещания, ще бъде възможно да се предотвратят сериозни здравословни проблеми. Препоръчително е да намерите време за превантивно посещение при лекар.

Промените в средата на месеца ще се отразят на външния вид, предстои сериозна работа върху себе си. В периода на зимните настинки са актуални козметичните процедури, насочени към защита на кожата. Общият хороскоп на Скорпиона за декември 2023 г. предполага да не се пести от красота. Инвестициите в себе си ще се изплатят: безупречният външен вид създава специална аура и привлича успешните хора. Тъй като Меркурий в Козирог означава ред, не е нужно да се притеснявате: промените и нововъведенията са само за добро. Скорпионът не е срамежлив, така че ще се чувства като риба във вода. Желанието да подобри себе си, както и да улесни живота на другите, ще срещне топло одобрение. Участието в благотворителни събития ще вдигне много шум.

Краят на декември ще бъде белязан от редица грандиозни събития. Среща с далечни роднини и стари познати, финансово благополучие или смяна на местоживеенето. Хороскопът за декември за Скорпион предвижда бързо развитие на събитията. Дори в навечерието на Новата година е невъзможно да се предвиди със сигурност къде ще се проведе празникът. Във всеки един момент ситуацията може да се промени от намесата на Марс в Стрелец, чиято енергия е хаотична. Ако на Скорпионите им хрумне нещо, дори заплахата за живота и здравето няма да ги спре. В същото време се увеличава рискът от нараняване при спортуване, както и вероятността да попаднат в инцидент. Препоръчително е да държите под ръка аптечка за първа помощ.