Скъпо сърце, съжалявам, че не те обичах достатъчно. Съжалявам, че често те принуждавах да страдаш, очаквайки да бъдеш щастливо и спокойно. Съжалявам, че често обещавах никога повече да не те нараня, но все не удържах на думата си. Съжалявам, че не се грижех достатъчно добре за теб.

Съжалявам, че бях безразсъдна към теб. Не ти помагах и не те спирах, когато знаех, че ще попаднеш в трудна ситуация. Не те предупреждавах за наближаващата опасност, когато ясно виждах притеснителните сигнали. Невинаги ти казвах истината. Съжалявам, че не винаги бях честна с теб и просто ти казвах лъжите, които искаш да чуеш.

Съжалявам, че не се поучих от предишните си грешки. Съжалявам и че непрекъснато ги повтарях. Съжалявам, че те изтощих толкова и че те принуждавах да преживяваш повече, отколкото можеш да понесеш. Съжалявам, че те изпълвах с болка и скръб вместо с любов и радост. Все още уча уроците си и съжалявам, че често трябва да ми помагаш с тях.

Съжалявам, че те молех да се задоволиш с много по-малко от това, което наистина желаеш. С много по-малко от това, което заслужаваш и много по-малко от това, за което наистина мечтаеш. Съжалявам, че ти позволявах да даваш само малка част от любовта, на която си способно. Съжалявам, че те поставях в ситуации, в които наистина не можеше да ми дадеш всичко.

Съжалявам за цялата фалшива любов, която си получавало.

Съжалявам, че не бях искрена с теб. Съжалявам, че не те защитавах и не те пазех от лошото. Съжалявам, че не ти осигурих красивия свят, в който трябва да живееш. Съжалявам, че трябваше да преживееш всичко това с мен. Но ти все още си тук! Все още ми вярваш! Все още ме слушаш! Все още ми се доверяваш! Все още ме следваш сляпо!

И за това ти дължа живота си!

Обещавам ти, че следващия път, когато обичам ще получиш всичко, което заслужаваш. Това ще бъде нищо по-малко от любовта, която винаги си искало. Тя ще компенсира всяко рана и пукнатина, която ти причиних през годините. Обещавам, че това ще бъде любовта, която ще те излекува. Обич, която ще ти даде енергия и ще те накара да биеш така, сякаш никога не си било разбивано и наранено.

Обещавам ти следващия път да не те предам толкова лесно. Ти си търпеливо. Силно. Смело. Ти ме подкрепяш повече от всеки друг и все още имаш вяра в мен. И за това няма да те проваля отново!

Заслужаваш всичко на света и този път ще се постарая да го имаш. Вече научих урока си. Обещавам ти следващия път, когато те заведа на ново пътешествие, всичко да завърши добре. Ще намерим своето място под небето. Ще открием друго сърце, което да те излекува. Друго сърце, което да запълни празнината, която те заобикаля.

Това е най-малкото, което мога да ти дам. Преживяло си достатъчно с мен и сега е време да се погрижа за теб. Моля те, този път ми повярвай!