По време на празниците всички си дадохме почивка от реалността, позволихме си да хапнем повече и да мързелуваме на воля. След тези 2 седмици на редовно консумиране на тежка храна, определено сме успели да качим някой друг килограм и сме затормозили кожата си с прекалено много токсини.

За да се възстановим бързо след празниците, сме подготвили 5 хитри трика:

Грижа за кожата в няколко стъпки

По време на празниците забравяме за любимите си кремове и маски за лице. Във всеки случай е време да подновим използването им. Грижата за кожата в поне 3 стъпки е изключително важна:

  • Почистваща. Първо премахнете грима с мицеларна вода. След това допълнително почистете кожата с гел, пяна или мус.
  • Тонизираща. Това е важно, защото по време на процеса на почистване променяте киселинния баланс на кожата си. 
  • Хидратираща. Можете да използвате крем, серум, гел или маска.

Тази процедура е важно да се повтаря два пъти на ден: сутрин и вечер.

Пийте поне литър вода на ден

Това ще помогне за премахване на токсините от тялото, ще подобри храносмилането и състоянието на кожата. Винаги можете да добавете резенче лимон или горски плодове, ако искате да направите водата си малко по-вкусна.

Ограничете консумацията на тесто и мазнини

В последните дни на празниците се опитайте да избягвате тежките храни. Дори такива малки стъпки ще дадат резултати.

Използвайте подхранващи маски за коса

Прекарали ли сте празниците в леглото, гледайки филми и не сте обръщали внимание на четките и гребените? Е, това със сигурност е навредило на косата ви. За да я възстановите, използвайте маски с масла. 

Използвайте ексфолианти

Ексфолиантите са начинът да се отървете от мъртвите кожни клетки. Използвайте ексфолианти за лице и тяло, както и продукти с киселини: пилинг и киселинен тоник, например. Използвайте ги два пъти седмично. За тялото си можете да добавите масаж с помощта на специална четка. Това ще стимулира притока на кръв, така че кожата да се стегне и да стане по-еластична.