Всички знаем как се случва - страдате за момчето, по което си падате в училище, навлизате в света на младите възрастни, започвате първата си дългосрочна връзка, но все пак се отдалечавате след около 3 години. Да, преживяли сме това. И всеки път си мислите: „Да, това трябва да е единственият“, но всеки път не е така.

За щастие, любовта наистина е игра с числа и математиците разбраха възрастта, в която най-вероятно ще срещнем перфектната си половинка.
Намерихме този клон на науката и човешката душа за толкова очарователни, че сме нетърпеливи да споделим с вас.

Любовният ни живот може да бъде интерпретиран чрез математическа теория

Математичката д-р Хана Фрай провежда проучване, което разкрива възрастта, на която хората най-вероятно ще открият истинската любов. В своите изследвания тя разчита на математически базирани модели, статистика и алгоритми, включително това, което нарича „теория за оптимално спиране“.
Накратко, има редица хора, с които потенциално можем да се срещаме през целия си живот и тези взаимоотношения се различават по качество. Според тази теория можем да предскажем колко хипотетични партньори ще имаме, преди да намерим „единствения“. Това ни дава информация кога да спрем да търсим и да се обвържем с най-добрия кандидат.

Максимални са шансовете да намерим идеалния партньор след 27-годишна възраст

Математиката ни казва, че шансовете за намиране на истинска любов с хората, които познаваме през първите 37% от любовния ни живот, са много ниски. Да приемем, че искате да се омъжите преди 40-годишна възраст и за първи път сте започнали да излизате на срещи на 15 години. Това означава, че е малко вероятно да намерите своя „щастлив край“ с хората, с които излизате от 15 до 27-годишна възраст.

Между 27 и 35 е прозорец, който ви позволява да изберете някого, който е по-добър за вас от всички, с които сте излизали преди. Това е така, защото сега можете да погледнете назад през последните 37% и да сравните.

Имаме нужда от тези неуспешни връзки

Всеки, с когото излизате преди да навършите 27 години, е част от процеса, който ще ви накара да откриете истинската си любов. Романтичните преживявания и миналите връзки ви позволяват да се поучите от тях и да разберете какво очаквате от партньора си.

Тези първи любови подобряват способността ви да наблюдавате, помагайки ви да разпознаете човека, който ви пасва най-добре. До края на двадесетте си години и когато навлезете в тридесетте, ще бъдете достатъчно зрели и опитни и ще имате по-реалистични очаквания за това, което търсите във връзките.

Винаги го правим подсъзнателно

Може би сте забелязали, че така или иначе правим това, дори без да знаем всички тези математически неща. Даваме си малко време да експериментираме и да „играем на терена“, когато сме млади. Започваме сериозно да обмисляме потенциални брачни партньори едва след като достигнем средата до края на двадесетте.

Теорията на д-р Фрай сблъсква човешкото поведение с математиката, но любовта винаги надхвърля цифрите. Математиката не лъже, но същото важи и за сърцето. Така че, ако сте намерили някого, с когото можете да си представите остатъка от живота си преди 27-годишна възраст, това не означава, че той не е вашата истинска любов. Останете с този, когото смятате за най-добрия за вас!

На каква възраст срещнахте истинската си любов? Как се случи?