Женското приятелство не е само забавление, но е и тайната съставка към успех в кариерата. Това важи най-вече за жените – те се справят много по-добре, ако имат приятелка, на която могат да се доверят.

Ние открихме от какво се нуждае всяка дама, за да заеме ръководна позиция, и нямаме търпение да ви го споделим.

Ето какво открихме:

Анализатори проучиха 4.5 милиона имейла, споделени от студенти

За да открият отговора, те проучват 4,5 милиона имейли от студенти, които са заели директно ръководни позиции след завършването си. На първо място установяват, че социалните им контакти са насочени към това да се издигнат до лидерството.

Жените и мъжете се развиват в различни среди

И мъжете, и жените получават облаги от това да са поставени на централно място в обкръжението им. Тази позиция им дава възможност за създаване на контакти в различни среди. Това прави по-лесен достъпа до информация относно работодатели, възнаграждения, както и за професионалното им развитие. Дори могат да подобрят резюметата си, с което да се превърнат в идеални за желаната позиция.

Има и нещо друго, което е изключително важно за жените, но не е по-различно и за мъжете. Става дума за силните приятелски връзки с момичетата. Това е важно, за да можете да обменяте вътрешна информация относно компаниите.

Жените се изправят пред повече предизвикателства, отколкото мъжете. Информацията за дадена компания и за отношението в нея също е от полза. Така имаме време да се подготвим за всяка ситуация и да направим правилния избор.

Жените могат да получат повишение на заплатата си и да получат по-добра позиция

Според учените, жени, които са център на приятелски кръгове, заемат лидерски позиции, които са два пъти по-добри в сравнение с тези на други.

Ето и определен подход, който може да ви помогне да създадете ефективна връзка:

Експертите също предлагат план, който да помогне на нас, нежния пол. Ето ги и съветите:

  • Не е важно колко души сте в екип или в приятелския ви кръг, а кои сте. Бъдете по-близки с тези, които са или са били част от друга група.
  • Търсете хора, чиито опит и постижения се различават от вашите. Не бива да се събирате само с такива, които имате сходни интереси.
  • Разширявайте своя екип на работа, както и приятелския си кръг. По този начин ще се чувствате по-сигурни.