Или къде отиваме, когато искаме да свършим всичко наведнъж и на едно място

Всеки ден се сблъскваме с нови предизвикателства, поставяме си нови цели и се стремим да се справим с всички ангажименти. Задачките валят, а времето много често не ни стига. Всяка минута е ценна и не искаме да го губим в обикаляне из целия град, за да изпълним „100-те неща“. При последното ни посещение в Сердика Център приехме едно интересно предизвикателство: да споделим впечатленията си за услугите и удобствата на мястото, като не „споменаваме“ стотиците магазини за пазаруване (колкото и да са ни любими точно там!).

Един генерален извод от нашия експеримент – в Сердика Център всъщност можеш да свършиш огромна част от ежедневните си задачки – от ходенето до банката, през мобилните оператори, до химическото чистене, измиване на колата, храна за домашния любимец, ключар, обущар, сутрешно кафе, обяд с колегите, бърза среща на по сладолед, вечеря със семейството... Любопитно ли ви е какво открихме? Да започваме с приятните изненади!

Птиците за „Добре дошли“

Доброто настроение ни посрещна още от входа, където тази пролет има красива инсталация с птици в полет. Забелязваме я на няколко места в Сердика Център и всеки път ни усмихва. Напомня ни, че винаги трябва да сме готови да летим към желанията и мечтите си, независимо от времето и обстоятелствата около нас.

Всъщност Сердика Център е молът, в който много често виждаме интересни изложби и инсталации. Тук сме присъствали и на едни от най-големите световни изложения и събития, гостуващи за първи път в България. Ще издадем една малка тайна – съвсем скоро ни очаква отново нещо много интересно. Следете Facebook страницата им за повече информация.

Защо обичаме услугите да са на едно място?

Защото е бързо и лесно - можеш да отметнеш всичко за по-малко от час, при това във време, което е удобно за теб - рано сутринта, през деня, вечер след работа, през уикенда. Всички услуги са на твое разположение от 10:00 до 21:00 часа – всеки ден. И офисите на различни банки, и мобилните оператори, и застрахователите работят с удължено работно време, пригодени специално към нашите нужди.

Услугата, от която в най-неподходящия момент имаме нужда, е...

Половината ще отговорят „ключар“, а другата половина – „обущар“. Хубавото в Сердика Център е, че тези две услуги са налични. На място ще открием дори поправка и изработка на нови авто ключове.

И да не забравим да обърнем специално внимание

Домашните любимци са част от семейството и заслужават специално внимание. Pet Net е мястото, където ще намерим всичко необходимо, за да се погрижим за нашето куче, коте, зайче, рибки, пернати и други.

И какво още? Шопингът е прекрасно занимание, но след това идва ред и на правилното почистване на новите ни придобивки. Всички знаем, че има материи, които просто не могат и не трябва да се перат в домашни условия. Тогава можем да се доверим на химическо чистене Clean Zone на ниво -1 в Сердика Център. Независимо дали става дума за копринена рокля или красиво палто, почистването им става за броени часове.

За още по-кратко можем да измием и колата си - само с едно посещение в мола. Излишно е да казваме колко много време ще спестим, ако оставим колата си на автомивка "Фреш", докато се забавляваме или провеждаме делова среща в търговския център.

И като заговорихме за срещи...

Ресторанти с концепция

Освен най-популярните кафетерии, био магазини и заведения, както и много обекти за бързо хранене, в Сердика Център откриваме 2 супер ексклузивни концепции – дулсерия Gelatiamo и ресторант Ginger Layout.

Сезонът на сладоледа е официално открит и Gelatiamo е най-новото тренди място в София, което предлага не просто истинско италианско джелато, но и много други здравословни и вкусни сладкиши. Включително кето и без захар, за всички, следят стриктно калориите. Приятната атмосфера на мястото предразполага към разговор и е идеално за неформална бизнес среща или следобедно кафе с приятелки.

Колкото и да натоварен денят ни, винаги можем да откраднем малко време, за да се поглезим с нещо вкусно за обяд, планирана семейна вечеря през седмицата или уикенд празненство. В Ginger Layout ни очаква уютна обстановка и меню, което ще изкуши всички вкусови рецептори. Проверили сме лично и препоръчваме с две ръце! Има и детски кът, в който малчуганите могат да играят, докато възрастните се наслаждават на вкусна храна и чаша ледено розе.

Коя е „Хакуна-Матата“ -та на Сердика Център?

Докато се разхождахме, забелязахме следния слоган: „Ако обичаш някого, пусни го на воля по магазините“. Веднага ни направи впечатление и ни отведе до подаръчните ваучери на Сердика Център. И си казахме – добре, още една услуга, която винаги е полезна.

Месец май поставя началото на много прекрасни събития - балове, имени и рождени дни, както и сватби, разбира се. Вместо да прекарваме дълги часове в чудене какво точно да подарим за тези поводи, можем да заложим на нещо изпитано във времето, а именно - на подаръчни ваучери – подарък за всички вкусове. Ние сами определяме сумата. Номиналите са 20, 50 и 100 лв. Можем да си ги купим от бюро Информация в мола или онлайн на voucher.serdikacenter.bg

А сега – съвсем в края на нашия разказ - ще си признаем, че все пак не устояхме на изкушението да посетим и магазините в Сердика Център, защото сме в разгара на пролетния сезон – открихме както нови свежи и цветни колекции (вижте ги тук), така и много mid season sales.