Телевизионната звезда бе основен претендент за тази почетна роля, но тя отказва с доста странен аргумент.

Нетолкова отдавна в Калифорния се проведе частна церемония за кръщенето на принцеса Лилибет, дъщеря на херцозите на Съсекс. Името на кръстницата на момичето все още се пази в тайна, но със сигурност се знае, че това не е Опра Уинфри, която бе един от основните претенденти за тази роля. Разказваме ви какво накара тв звездата да откаже кралските почести.

Опра Уинфри е добра приятелка на Меган, бе поканена на сватбата ѝ с Хари и сега живее в съседство с херцозите в Монтесито. Тя би била идеален избор за ролята на кръстница Лилибет, но самата телевизионна водеща отказва тази чест.

„Не е нужно да съм кръстница, аз съм кръстницата по подразбиране. Аз съм съседка, приятелка и всичко останало, но вероятно имате нужда от някой по-млад за кръстница на Лилибет“, казва Уинфри Съсекс в документалния филм на Нетфликс за Хари и Меган.

Разбира се, много кралски експерти и фенове сметнаха това просто за тактично извинение. Според тях Опра има по-лични мотиви. Може би тя не иска да бъде част от постоянните скандали около херцозите и трудните им отношения с кралското семейство.

Освен Опра, Серина Уилямс, Амал Клуни, Елън Дедженеръс и дългогодишната приятелка на Меган Джесика Мълроуни бяха разглеждани за ролята на кръстница на Лилибет. Нямаше обаче информация кой точно е удостоен с тази чест.

Но името на кръстника на бебето вече е известно. Това е милиардерът Тайлър Пери, в чиято къща херцозите останаха няколко месеца веднага след преместването си в Съединените щати. Бизнесменът бе видян да пристига в Монтесито малко преди кръщенето. Новината, че именно Пери е станал кръстник на Лилибет, не изненада кралските фенове, тъй като във финалния епизод на „Хари и Меган“ самият той потвърдждава, че двойката го е питала за това още през 2021 г. Според Тайлър херцозите му се обадили и му казали: „Бихме искали да бъдеш кръстник на Лили“. „Отне ми минута, за да разбера какво искат. И си помислих: „Ще бъде голяма чест за мен“, казва Пери в сериала.