От години се говори за трети филм с любимите ни героини от „Сексът и градът 3“. Вторият филм ни остави доста разочаровани, но със сигурност не бихме отказали трети филм, който да ни припомни защо Кари и компания бяха толкова страхотни.

Въпреки че третия филм беше на крачка да стане реалност, засега обаче няма никакъв шанс да го видим на практика, защото Ким Катрал, която изигра Саманта, не иска вече да играе в „Сексът и градът“, а и предполагаемата ѝ война със Сара Джесика Паркър е обект на клюкарските издания в продължение на много години. Затова няма планове да видим трети филм, но затова пък наскоро научихме какво щеше да се случи в третия филм, ако той беше заснет в крайна сметка.

В новия епизод на „Произход“ водещият Джеймс Андрю Милър разказва, че Катрал е отказала да участва в продължението, защото актрисата не била доволна от факта, че третият филм не предлага нищо ново за Саманта, така че нямало смисъл тя отново да влезе в образа на героинята.

Голямата новина обаче е, че в третия филм Тузара трябвало да умре от сърдечен удар, докато е под душа. Това трябвало да стане сравнително рано във филма, така че по-голямата част от лентата е щяло да бъде фокусирана върху Кари и възстановяването ѝ след смъртта на Тузара, а не толкова върху връзката ѝ с останалите три героини.

В предаването си водещия интервюира Крис Нот, който изигра Тузара, и актьорът казва, че не е чел самия сценарий, но тези, които са го чели, твърдели, че е много по-добър от този на предните два филма, които не му допаднали особено, признава Нот.

„Много мразя сладникавни неща, може би защото си падам малко циник. Например цялата сцена в килера – ужас, ненавиждам я“, казва Нот за сцената в края на първия филм, в която Тузара предлага на Кари. „Стори ми се твърде сантиментално, твърде романтично, без капка реализъм“, споделя актьорът. Той обаче допълва, че задължително щеше да се върне за третия филм, защото обича да работи със Сара Джесика Паркър и останалите дами, освен това бил отборен играч и не искал да прецака целия филм, като откаже ролята.

Уили Гарсън, който изигра Станфорд Блач, казва пред Милър, че снимките на третия филм е трябвало да започнат през октомври 2017 г. Той казва, че всички са се надявали да има трети филм. „Дълго ще ни боли, че не се получи, може би с години“, казва актьорът.

Самата Паркър споделя: „Разочарована съм. Сценарият беше много хубав, забавен, трогателен, сърцераздирателен, но и весел – история, с която хората можеха да се отъждествят. Разочароващото в случая не е само това, че ние няма да можем да разкажем тази история, но и това, че публиката няма да получи трети филм, въпреки че много хора се надяваха на това.“

Появиха се слухове, че Ким Катрал е искала от „Уорнър Брос“ да ѝ уреди и други роли, за да се съгласи да участва в „Сексът и градът 3“, но актрисата опроверга тези твърдения и заявява, че единственото, което е искала, е да не участва в третия филм и го е заявила още през 2016 г.

По време на интервюто за „Произход“ Паркър говори и за опитите си да убеди Катрал да участва: „Говорих много, много, много, много пъти с нейния мениджър и ми казаха „Тя ще се радва да поговори с теб“, затова се опитах да се свържа с нея, писах ѝ имейли, за да й кажа „Искаме да си част от това. Ти си важна част от историята. Надявам се, че когато прочетеш сценария, ще видиш красотата, радостта и тъгата в него – онези неща, които аз виждам в него, които всички видяхме.“ Обаче не мога да я принуди да види колко хубав е сценария. Преговаряхме дълго, но накрая студиото каза: „Не можем да изпълним изискванията ѝ. Няма как, не е икономически изгодно“. Така че всичко приключи. Така работи кино индустрията“, откровено признава Паркър, която е и изпълнителен продуцент на филмите.

Самата Ким Катрал е отказала да участва в интервюта на Джеймс Андрю Милър и чрез своите агенти е заявила, че е говорила достатъчно по въпроса и няма какво повече да каже за „Сексът и градът“.

Жалко е, че няма да видим сценария, който бил толкова добър, но може би все пак е възможно един ден да видим трети филм, само че вместо Тузара, могат да убият Саманта?

Вие бихте ли искали да видим трети филм за „Сексът и градът“?