И наистина за ядосване беше това, че макар да можеше да набере много тръстики, когато лодката минаваше край тях, малко по-далеч растяха винаги по-хубави, които Алиса не можеше да стигне.


„Алиса в огледалния свят“

На пръв поглед жената Близнаци не се интересува от битовизми и земни дела. Трудно ѝ да се установи и да остане на едно място за дълго. Рядко приема нещо сериозно. Умът ѝ е винаги някъде другаде и лети на хиляди и хиляди километри далеч от тук. Но нека погледнем малко по-дълбоко. Скрита сред другите жени, които изграждат личността на жената Близнаци, ще откриете една романтичка, която е способна да обича с жарка страст, жена, която може да се свърже с някого на психическо, духовно и физическо ниво. Мъжете просто трябва да са търпеливи, за да открият романтичката в жената Близнаци, но и трябва да се научат да приемат другите ѝ лица, защото тя има много и все различни.

Нейната възраст ще ви покаже какво може да очаквате от нея. Преди да стане зряла жена, любовта и връзките са просто игра. В този етап тя е непредсказуема и непостоянна. Първо е готова лудо да се влюби в някого заради несериозни причини като гласа и походката му, а в следващия момент започва да критикува всичко у него – от чорапите до прическата. Освен това нейният сарказъм е остър като бръснач, така че ще има да ближете доста рани.

Жената на Меркурий все пак не е толкова безчувствена. Тя притежава живо въображение, което създава много фантазии в главата ѝ. И какъв е най-лесният начин да ги превърне в реалност? Чрез любовта, разбира се. Не че жената Близнаци не преследва личното си развитие и кариерата, напротив – преследва ги, тя може да е продуцент, певица, адвокат, моряк, актриса, продавачка или изпълнителен директор. Почти всички жени Близнаци се стремят към правенето на кариера, но кариерата не им предоставя толкова възможности за себеизразяване, колкото любовта, затова те предпочитат емоционалната гимнастика.

Колкото до мъжете, които жената Близнаци харесва... това е сложна тема. Тя може да се впечатли от интелигентността на един и от артистичността на друг. Обаче тук се появява проблем. Тя може да е впечатлена от интелигентността и остроумието на един мъж, но да забележи, че той нищо не разбира от изкуство, а това веднага го отписва като подходящ кандидат. Но когато открие артистичен мъж, нейната двойствена природа отново се появява – докато се разхожда из някоя галерия с него, изведнъж ще ѝ хрумне, че той не живее особено практично и чаровният поет губи своя чар. Но какво да се прави, у жената Близнаци винаги се борят поне две жени.

Хубавото е, че обикновено тя прикрива тези напрегнати психически дуели и успява да бъде приятен събеседник. Тя е забавна и чаровна. През повечето време е истинска наслада да бъдете в нейната компания, защото тя е остроумна и може да говори на всякакви теми. Освен това няма да срещнете жена с по-живо въображение.

Тя е женствена, но никога не е безпомощна и може сама да си вади хляба. Когато е още момиче или млада дама, тя е истинска прелъстителка, която може да е омае всеки мъж, но щом се „наиграе“, безпроблемно се превръща в отлична домакиня и съпруга, с която семейният живот никога не е монотонен и скучен.

Жената Близнаци никога няма да вземе автобуса, когато може да лети. Никога няма да мълчи, щом може да говори. Никога няма да обърне гръб, щом може да помогне. Тя никога няма да върви, ако може да тича. Умът ѝ е пълен с толкова много мисли, а сърцето с толкова много мечти. Но на нея не ѝ трябва някой, който да ги анализира, трябва ѝ мъж, който да тича заедно с нея.