Навънка бурята ечи,

под сняг земята стине,
а вътре — светнали очи
и грейнала камина.
И приказката чудна пак
ще те спаси от студ и мрак.

 

„Алиса в огледалния свят“

Помня, че веднъж говорих с една писателка, чиято майка беше родена през май. „Мама се извисяваше над околните“, каза тя. „Тогава сигурно си се метнала на баща си“, пошегувах се аз, защото писателката беше средна на ръст. Тя се усмихна, а думите ѝ винаги ще помня: „Нямах предвид в сантиметри. Мама беше по-ниска от мен, но се извисяваше по дух.“ Писателката беше Риби – знакът, който умее да надзърне в душата ти.

И тя беше напълно права. Жената Телец е голяма жена. Няма значение дали е едва 150 см, тя е достатъчно голяма, за да се справи с всяко предизвикателство на живота, защото жената Телец е солта на живота. Тя съчетава в себе си онези качества, които мъжете търсят, но рядко откриват. Тя е честна и открита, не обича игричките и не прибягва до хитроумни женски трикове. Тя е по-силна от много мъже, но е достатъчно уверена в себе си, за да позволи на партньора си да ръководи, ако той иска. Ако той пък не се справя, тя ще поеме нещата в свои ръце. Но все пак предпочита да остави мъжът да бъде по-силният от двамата. Тя търси истински мъж, защото е истинска жена и се гордее с това. За нея да бъдеш жена не означава да си слаба, глупава и беззащитна.

Скритата ѝ воля и самообладание са толкова силни, че с тях би могла да спре препускащи коне. Но при асцендент Овен или Лъв, или пък Луна в тези знаци, е способна понякога да проявява жестокост и по-често да избухва. Хубавото е, че жената Телец е спокойна и уравновесена, защото зад привидното спокойствие обикновено се крие чувствена натура, която трудно би могла да бъде обуздана.

Жените от тази зодия обикновено не се интересуват от наука. Това не означава, че не са умни, напротив, техният ум може да съперничи и на професорски, но те просто не се интересуват от относителности и абстракции. Дипломите не я впечатляват. За да я спечелите уважението ѝ ви трябва само едно нещо – практичен умен. Тя самата е практична, защото е земен знак и не хвърчи в облаците. Тя е чисто физическо създание. Сетивата ѝ са изострени и търси наслада и чувствено удовлетворение във всичко, което прави. Не се опитвайте да ѝ давате съвети от сорта на „Това е полезно за теб“, тя няма да ги приеме, защото се доверява само на собствения си усет.

Рядко ще видите изкуствени цветя в дома на жената Телец, защото нейните цветя трябва да са истински, както и всичко останало в живота ѝ. Тя обича да усеща дъхавия им аромат.

Цветовете също действат на сетивата ѝ и колкото по-наситени са, толкова по-добре. Нюансите на синьото и розовото я правят по-отстъпчива. Когато отивате при нея, слагайте си синя вратовръзка или яркорозова риза, но не едновременно. Тя все пак има чувство за хармония.

Храната също е важна за нея. Ако иска, типичната жена Телец може да ви спечели само с гозбите си, затова е най-добре да ходите при нея на празен стомах. Имате ли късмет да ви покани на вечеря, сигурно ще ѝ направите предложение още преди десерта. Нейната кухня е капан за всеки мъж.

Повечето жени от тази зодия имат музикална и артистична дарба или разбират от изкуство. Обичат да ходят на концерти и изложби. Привличат ги благозвучието и красивите гледки. Те се прехласват пред величието на природата, затова за меден месец трябва да изберете някоя грандиозна природна забележителност. Ако не можете да си позволите такава почивка, отидете в някой голям луна парк, защото тя обича да се забавлява и в нея кипи живот. Няма момиче Телец, което да не обича да язди сред природата или да се наслаждава на изгревите над морската шир.

Жената Телец е добра майка. Тя обожава бебета и малки деца, към тях е грижовна и гальовна, но към по-големите е доста строга. Понякога по време на юношеството, водена от своята инатливост и непреклонност, може да изгуби мярката и сама да наруши разбирателството с децата си. При непослушание бикът в нея се събужда, не понася мързела и немарливостта, децата трябва да го имат предвид, за да не предизвикат гнева ѝ. Като изключим това, тя е добра майка. Децата я помнят като сърдечна жена и добра приятелка. Освен това е всеотдайна и винаги би защитила семейството си.

Жената Телец е и добра съпруга, тя е стабилен партньор и верен другар. Не си избира мъжете заради парите им, а защото цени личните им качества.

Жената Телец е онази жена, която би останала цяла нощ, за да бди над болното си дете. Тя е жената, която винаги ще вдъхне надежда на съпруга си. На нея винаги може да се разчита, освен това притежава златно сърце, което обича да помага. Когато сте изгубили посоката и се чувствате съкрушени, елате в топлия ѝ дом, за да се сгреете от нейната обич.