На 21 и 22 юни в Гранд хотел Милениум София се проведе първата за България Международна бюти конференция 2022, организирана от Алтърнатив Адвъртайзинг.

В двата дни на конференцията десетки изложители представиха различни иновации, апаратура, техники и продукти, грижещи се за здравето и красотата. На сцената в бална зала Милениум Гранд се качиха световно известни имена като Антъни Уитакър, професор д-р Пиер Антонио Бачи и д-р Шарбел Аби Шахин. Те споделиха ценни съвети и разказаха за най-новите тенденции в козметичния бранш.


Събитието е една сбъднала се мечта на АМК - Асоциация на медицинските козметици в България. Тяна Пресолска, председател на Асоциацията, споделя, че идеята се е зародила доста отдавна. Вдъхновени от примера на международните форуми, където специалисти от цял свят обменят опит и споделят знания, тя и нейните колеги от Асоциацията решават, че искат да направят Международна бюти конференция и тук, в България. И тя да се превърне в своеобразен балкански форум, където специалисти от България и съседните страни да се докоснат до световно известни лекари, преподаватели в университети и специалисти oт най-високо ниво.

“Красотата не е просто суета” - това споделя председателят на АМК, Тяна Пресолска - “Клиентът трябва да бъде на първо място. А, за да може това да се случи е нужна синергия между различните професионалисти в козметичния бранш."


Точно такава е целта на Международна бюти конференция 2022 - да обедини специалистите от бюти индустрията. Медицински козметици, собственици и мениджъри на салони за красота и естетични центрове, производители, доставчици, дистрибутори, студенти - бяха само част от гостите на събитието. Много от тях споделиха пред нашия екип, че са отменили или отказали часове на клиенти, за да освободят графика си и да присъстват на събитието. Но бяха единодушни, че не чувстват това като загуба на средства. Точно обратното - конференцията им е помогнала да разширят както мрежата си от контакти, така и кръгозора си и да придобият яснота за бъдещето развитие на бизнеса си!


Програмата на конференцията беше разделена в два дни. Първият акцентира върху разнообразни лекции, демонстрации и обучителни класове, които запознаха аудиторията с реални и работещи решения от практиката. През втория ден гостите имаха шанса да се докоснат до знанията и опита на Антъни Уитакър, чиито лекции бяха фокусирани върху развитието и утвърждаването на бизнеса. Той сподели с гостите на конференцията конкретни практически стъпки, които ще им помогнат в постигането на високи резултати в бюти индустрията.


Важен акцент от цялостната програма на Международна бюти конференция 2022 беше бляскавата галавечеря. Гостите се насладиха на изпълнението на певицата Веси Бонева, забавляваха се в компанията на илюзиониста Венсан и подкрепиха фондация Emprove в тяхната мисия за превенция на домашното насилие над жени, участвайки в благотворителна томбола под надслов: “Красотата НЕ изисква жертви”.

Човек трябва постоянно да търси развитие и да бъде иновативен. И затова точно този тип събития са ключа към успеха в бюти индустрията. Очаквайте второ издание на Международна бюти конференция през февруари 2023.