Супермоделът Жизел Бюндхен е родена на 20 юли 1980 година. Честит рожден ден, Жизел!

Какви са тайните за красота на Жизел Бюндхен? Как поддържа идеалната си фигура? Нека проверим:

1. Алкализиране на организма

Преди закуска е важно да алкализирате организма. Необходимо е просто да изпиете чаша топла вода с вода. Жизел споделя, че след това закуската ѝ най-често се състои от билков сок или смути от органични плодове. По-късно хапва свежи плодове, яйца, авокадо и кокосово масло.

2. Почивка за храносмилателната система

Редовните ранни вечери дават почивка храносмилателната система и тя изразходва по-малко енергия. Това означава, че тялото ще има повече енергия, за да се възстанови през нощта.

3. Умереност

Супермоделът твърди, че не е привърженик на строгите диети и се придържа към правилото, че всичко е полезно, но в малки количества. Това означава, че тя си позволява да хапва органично червено месо веднъж в месеца. Най-често тя хапва плодове, зеленчуци, ядки, семена и риба, но понякога си позволява и червено месо.

4. Разнообразие от сезонни плодове и зеленчуци

Яденето на разнообразни плодове и зеленчуци осигурява на организма почти всичко, от което се нуждае. Любимото ястие на Жизел представлява порция, която е разделена на 7 равни части от броколи, авокадо, киноа, батат, чери домати, цвекло и зеле. Това ястие е подходящо както за обяд, така и за вечеря.

5. „Здрав дух в здраво тяло“

Бюндхен разбира връзката между тялото и ума. Ето защо тя споделя, че редовно дава почивка и на ума си, като се отдава на кратко мълчание.