В сезона на настинките и болките в гърлото помощникът при тези дискомфортни състояния ТАНТУМ ВЕРДЕ® е винаги на разположение. Сега имате възможност да си спечелите подаръци от ТАНТУМ ВЕРДЕ®. Единственото, което трябва да направите е да отговорите на следния въпрос: В какви вкусове се предлагат таблетките за смучене ТАНТУМ ВЕРДЕ®? и да попълните формата за участие в края на материала. 10 от правилно отговорилите ще получат компактна раница със вътрешно термо фолио. Играта продължава от 22. 11. 2016 г. до 28. 11. 2016 г., а печелившите ще бъдат обявени на 29. 11. 2016 г.

Преходът от един сезон в друг е сериозен стрес за организма ни, който често подценяваме. Смяната на времето, застудяването, понижената физическа активност и смяната на типа храна, който консумираме през студените месеци са фактори, на които трябва да обърнем внимание. 

Всичко изброено, както и рязката температурна разлика води до стрес за организма, който пък резултира в отслабен имунитет. Така ставаме мишена за настинки и вируси. Обикновено първият сигнал за проблем са болките в гърлото, които са доста неприятни за всички ни и понижават качеството ни на живот. Децата често са най-податливи на подобни проблеми, затова е важно да вземем мерки навреме. Добре, но какви да бъдат те?

При първи симптоми

Не забравяйте за миенето на ръцете, да знаем, че звучи елементарно, но когато сме забързани, винаги може да се случи да пропуснем да ги измием, както своите, така и тези на малчуганите. За съжаление през студените месеци това е един от най-лесните начини за разпространение на вирусите. Фокусирайте се върху храната, която е от изключителна важност - сезонни зеленчуци и незаменимите природни лечители като чесъна и лука. Хубаво е да свикнете децата си с вкуса им от малки, за да се възползват от техните положителни качества и за в бъдеще. Когато е студено не ни се пият много течности, но е важно да не забравяме да хидратираме организма си, в противен случай това може да доведе до допълнително изсушаване и дразнене на лигавицата на гърлото. 

Когато болките в гърлото не отминават

Не изчаквайте прекалено много, за да не се задълбочи възпалението. Добре е гърлото да се третира локално с лекарство, което има не само болкоуспокояващ ефект, но и противовъзпалително  и антибактериално действие.

ТАНТУМ ВЕРДЕ® - е нестероиден противовъзпалителителен лекарствен продукт за локално приложение с 4 важни действия:

  • Противовъзпалително
  • Бързо обезболяващо
  • Локално анестетично
  • Антибактериално

Основната му съставка е бензидаминов хидрохлорид. Въз основа на бързото проникване и локалното натрупване във възпалената тъкан се стига до бързо затихване на симптомите.

ТАНТУМ ВЕРДЕ®се разпространява в няколко основни форми: ТАНТУМ ВЕРДЕ® спрей 0,15%,ТАНТУМ ВЕРДЕ®спрей форте 0,3%, ТАНТУМ ВЕРДЕ® 3 mg таблетки за смучене (с вкус на лимон, мента, евкалипт, портокал и мед) и ТАНТУМ ВЕРДЕ® промивка за уста.

Тантум Верде е лекарствен продукт без лекарско предписание. За възрастни и деца над 6 год. Съдържа бензидаминов хидрохорид. Преди употреба прочетете листовката. ИАЛ:А73/21.04.2016

Научете повече за продукта: тук