Една жена в Уелс родила четири деца в рамките на 11 месеца. Не, не са четиризнаци и да – прочетохте правилно.

След като родила дъщеричката си през февруари 2015, Беки Джоунс и партньорът й Джейсън обсъдили да имат още деца на близка възраст до Мая – съвсем близка. Двойката започнала да прави опити за ново бебе веднага и Беки забременяла веднага след раждането на Мая, но това не е най-шокиращата част от историята.

За изумление на Беки и Джейсън, на скенера били доловени не един, не два, а цели три сърдечни ритъма. „Зяпах в екрана за да се уверя, че това е истина“, разказва Беки. „И броях сърдечните ритми един по един. Беше вярно – бях бременна с тризнаци“.

Макар и заченатите по естествен път тризнаци да са рядкост, случаят на Беки бил дори по-интересен, тъй като и трите деца били в отделни яйцеклетки, което означавало три плаценти и по-малки рискове от проблеми, свързано с деленето на една плацента от повече деца. Беки родила три здрави бебчета – Раян, Фийби и Рая с Цезарово сечение миналия януари.

„Бях толкова огромна преди раждането, че едва се движех и лекарите искаха да извадят децата, за да не започна да раждам преждевременно“, разказва Беки. „Носех 7 килограма бебета. Не можех да повярвам. Но бях толкова облекчена, че всички бяха живи и здрави“.

Желанието на семейството за деца на близка възраст се сбъднало и родителите не могат да бъдат по-щастливи. 9-годишната им дъщеря Кайла обожава братчето и сестричките си, а Беки заявява, че е страхотно, че Мая и тризнаците ще растат заедно.