Нашите личности са изградени от много черти. Просто се вгледайте в хората около себе си и със сигурност ще можете да идентифицирате някои от техните най-силни, доминиращи черти на личността: майка ви е обсебена от контрола, хазяинът ви е много ориентиран към детайлите, най-добрият ви приятел е супер креативен но малко откъснат от реалността. След като опознаете човек, идентифицирането на личностните черти, които го правят такъв, какъвто е, не е толкова трудно, колкото си мислите.

Кое е трудното? Да разпознаете собствени доминиращи черти на личността. Това е така, защото е абсолютно невъзможно да бъдем обективни по отношение на себе си.

Разбира се, можете да сте критични към себе си, можете да идентифицирате нещата, които казвате и правите, и да ги коригирате с надеждата за положителен резултат, но това не е лесен подвиг.

Някои хора могат да изкарат целия си живот, без да разберат какви са техните доминиращи личностни черти. Въпреки това, ако решите да опитате да ги подредите сами, можете да получите много по-ясна представа за своите силни и слаби страни. Можете да използвате тази информация, за да водите още по-щастлив и по-успешен живот.

За щастие, има бърз и лесен начин да определите кои са вашите доминиращи личностни черти. Всичко, което трябва да направите, е да погледнете картинката по-долу и да изберете дървото, което най-много ви привлича. След това, в резултатите, ще видите кои са най-силните ви характеристики според избора, който сте направили.

Резултати:

Дърво №1:
Вие сте спокойна и отговорна личност

Когато става въпрос за вършене на работа, вие се справяте отлично с това. Вие сте надежден и заслужаващ доверие и за разлика от други хора, които често се опитват да се превърнат в мъченици, вие правите всичко с усмивка, защото помагането ви кара да се чувствате като най-добрата възможна версия на себе си.

Обичате да избягвате конфликти, когато е възможно, и живеете в спокойно състояние толкова често, колкото можете. Понякога това означава, че не отстоявате това, в което вярвате, защото в крайна сметка запазването на мира и спокойствието, които подхранват духа ви, има приоритет пред всичко останало, независимо дали трябва или не.

Дърво №2:
Вие сте комуникативна и внимателна личност

Имате природна дарба да се разбирате с хората. Да се разбирате с всички, които срещнете, и от своя страна да им помагате да се разбират помежду си, е огромна част от това кой сте. Вероятно сте търпеливи и обичащи хората, което кара приятелите ви да търсят вас винаги, когато имат нужда от рамо, на което да поплачат.

Работите усилено, за да спасите чувствата на другите хора и макар това да е много мило от ваша страна, понякога може да ви накара да се чувствате така, сякаш не сте твърде сигурни кой дори сте. Уверете се, че отделяте време и усилия и за себе си, за да презаредите силите си.

Дърво №3:
Вие сте умна и даваща личност

Възможно е през живота ви повече от един човек да ви е питал дали сте екстрасенс. Това, което те усещат, е вашият интелект. Вие сте толкова умни, че обикновено сте на няколко крачки пред всички останали. Това не ви прави екстрасенс, но ви прави умни и много полезни.

Вашият интелект също не ви прави студени. Вие сте щедър човек, давате свободно от своите притежания, сърце, душа и време, ако е необходимо. Кладенецът няма да пресъхне, просто се уверете, че сте обградени с интелигентни и любящи хора, които заслужават вашите подаръци.

Дърво №4:
Вие сте креативна и чувствителна личност

Склонни сте да се откроявате дори в огромна тълпа от хора. Защо? Защото сте толкова креативни и уникални. Вашият творчески фокус е това, което ви движи, центрира и ви утешава повече от всичко друго. Ако не създавате, нещо сериозно не е наред.
Вие също не съществувате в балон. Вие сте изключително чувствителни, което ви помага да останете фокусирани и мотивирани за успеха, а също така ви помага да развиете дълбоки и смислени взаимоотношения с хората, които са в живота ви.

Дърво №5:
Вие сте трудолюбиви и ефективни

Вие сте от хората, които не спират да работят и обичате всяка една секунда от това. Вие сте създадени да работите и ще го правите непрекъснато, докато постигнете целта си. Нещо повече, няма да се спрете пред нищо, за да го направите. Вие сте толкова ефективен, колкото сте трудолюбиви.

Желанието ви винаги да работите е възхитително, но също така може да ви накара да се чувствате физически изтощени. Научете кога и как да правите почивки, за да можете да продължите да давате всичко от себе си по начина, който обичате да го правите.

Дърво №6:
Вие сте точна личност с въображение

Докато всички останали вървят по най-очевидния път, най-вероятно ще се опитвате да изградите напълно уникален нов път в област, която случайно смятате, че е по-привлекателна. Дори да знаете, че е трудно, това няма да ви спре да вървите по пътя, който сте избрали.

Правите всичко с прецизност и класа, без да губите своята детска нагласа и желание. Всичко, което си представяте, има тенденция да стане реалност, което е прекрасно, но не забравяйте, че освен света на мечтите ви има и реален свят, в който е добре да присъствате по-често.