За да отслабнете, трябва да имате калориен дефицит. Проста математика – трябва да горите повече калории, отколкото приемате. Но тази жена на име Неса, е живото доказателство, че прекаленото ограничаване на калориите не работи. „Не можете да гладувате!“, казва тя. „Когато хората ми казват, че консумират по 800-1200 калории на ден, това наистина ме плаши“.

Тялото ви се нуждае от гориво, за да функционира и да се чувства добре и колкото по-активни сте, толкова повече калории ще ви трябват. Трябва да намалите калориите, за да отслабвате, но според Неса не трябва да сте в прекален дефицит от самото начало. Тя съветва да разберете колко калории трябва да редуцирате, за да отслабвате, но през първите седмици да намалите ежедневния си прием само с 10% от необходимото, за да свикнете. „Ако изведнъж отрежете 500 калории от менюто си, ще бъдете гладни, раздразнителни и вероятно ще се предадете, преди да постигнете резултатите, които искате“.

Бъдете постоянни в калорийния си пример и се уверете, че приемате достатъчно храна (никога не падайте под 1200 калории). Ако спрете да отслабвате, просто увеличете калориите. Тези снимки са доказателство, че ако дори и да ядете малко повече, ако сте постоянни и не се отказвате, можете да постигнете целите си.