От известно време се храните правилно и тренирате, но упоритите мазнини по-корема просто не изчезват? Ето какво можете да направите следващия път, когато излезете да тичате, за да се доближите до мечтаните резултати.

Променяйте темпото

Интервалите доказано намаляват мазнините по корема и задействат метаболизма. Вместо да тичате с едно и също темпо през цялата тренировка, опитайте се да редувате периоди, в които впрягате силите си до краен предел с периоди на възстановяване.

Продължете по-дълго

За съжаление не може да отслабвате само в определена зона по ваше желание, което е една причина коремните преси да не се отразяват на плоския ви корем. Целта е да намалите цялостното количество на мазнините в тялото си и един от начините е да горите калории. Ако удължите тренировката си, това ще се случи. Всеки 5 минути, в които тичате със скорост от 9 километра в час, горят 45 калории. Помислете за това следващият път и ще се мотивирате да продължавате!

Високи колене

Работите усилено, за да намалите цялостното си тегло, което ще направи корема ви плосък, за да разкрие тонизираните плочки. Ето един начин да засилите горната част на тялото си. Направете едноминутни интервали, в които тичате с вдигнати колене (тази тренировка можете да направите и във всекидневната си). Концентрирайте се върху използването на коремните си мускули, а не мускулите на краката си, за да вдигате колене възможно най-високо.

Опитайте това на пътеката

Още една техника, с която да тонизирате горната си част. Настройте темпото на 2 километра. Поставете краката си на ниско столче на около 60 сантиметра от задната част на пътечката. Застанете в позиция планк с ръце на пътеката и започнете да "ходите" с ръце, поддържайки торса си в права линия. Правете това за минута, придърпвайки корема си в посока на гръбначния стълб.