Имали ли сте някога мечта, която сте готови да преследвате, независимо от всичко? Колби Солерно имаше такава. Неговата мечта се ражда преди 10 години, когато лежи в болница и чака сърдечна трансплантация, за да може да живее. Болното момче било само на 24 години, а неговата мечта била да стане кардиолог.

Днес тази мечта вече е реалност и 33-годишният мъж е лекар и в момента специализира кардиология.

Докато расте, Салерно е ичключително физически активен. Но на 12 години енергията му рязко спада. Появяват се и проблеми с дишането. Тогава той е диагностициран с хипертрофична кардиомиопатия. Състоянието му се влошава в началото на 20-те му и той беше принуден да остане в болница в очакване на ново сърце. Шест месеца Колби лежи в интензивното отделение.

"Беше ми много трудно, но това ми спаси живота. Лекарят ми каза, че трябва да бъда в болница, докато не получа ново сърце. Когато прекарате толкова много месеци в болницата, започвате да чувствате, че животът ви е спрял, докато другите хора правят неща", споделя той.

Упоритостта и търпението на Колби се отплащат през 2012 г., когато чува добрата новина, че ще получи ново сърце. "Това вероятно беше един от най-хубавите дни в живота ми", споделя той.

В момента Колби е кардиолог и се надява да може да помогне на други, които имат неговата диагноза. Той непрекъснато споделя своята история, за да вдъхнови хората да станат донори на органи.