Повечето момичета рядко успяват да чуят заветното „Обичам те“ от устните на млад мъж. Понякога те признават чувствата си толкова завоалирано, че може дори да не предполагате.

Мъжете са много мистериозни същества и кой знае това по-добре от нас? Някои са готови да правят комплименти на жените, за да спечелят сърцата им веднъж завинаги, докато други се страхуват отново да намекнат за чувствата си поради естествена сдържаност. По правило първият тип най-често включва Дон Жуановци, зад чиито нежни думи не се крие нищо повече. Но по-тихите се оказват истински любящи мъже. Чувствата на тези мълчаливи господа могат да бъдат разпознати по фрази, на които много от нас най-често не придават значение.

Ако всеки път, когато се качвате в колата с него, чувате: „Сложи си колана“, тогава бъдете сигурна, това е първият знак за мъжка любов. Факт е, че всеки млад представител на силния пол, който се грижи за безопасността на любимата си, ще се опита да я предпази от всякакви възможни неприятности. Ето защо грижовното предупреждение е ясен индикатор, че мъжът е включил бодигарда в себе си, който се опитва да защити любимата си жена от непредвидени ситуации.

Прибирайки се уморена след работа, вероятно мечтаете за едно нещо – да вземете гореща вана и се потопите в сладки сънища, но внезапно сте прекъснати от неговото обаждане. Ако първото нещо, което той пита е „Как пътува?“, значи е време да спрете да се съмнявате в искреността на чувствата му. Влюбеният мъж не може да остане безразличен към избраницата си, дори и да не е до нея сега. Такъв въпрос от негова страна потвърждава: той ви обича и се притеснява да не ви се случи нищо, в противен случай вече ще е притекъл на помощ.

Много хора понякога не забелязват промени в настроението ви. Но има и такива, които не само улавят вашето благополучие, но и се опитват да му повлияят. Ако денят ви не върви добре и в разговор с него чуете: „Гласът ти е тъжен, искаш ли да поговорим?“, то това говори много за вашия партньор. Първо, не всеки ще реши да поеме отговорността да отвори раната ви, дори и да е в опит да я излекува. Второ, прямотата, а не игрите на намеци, говори за неговите информираност и способност да поема отговорност. Колко мъже са внимателни към чувствата на своите любими? Струва ни се, че могат да се броят на пръстите на едната ръка. Така че не отказвайте подкрепа и оценявайте такова внимание от негова страна.

Фразата „Нека помогна“ звучи по-добре от други красиви думи. В съвременния свят, където цари равенство, те се чуват все по-рядко. Много момичета, след като са чули такова предложение, се опитват да го откажат и за пореден път доказват: „Мога да направя всичко самa“ - и няма значение дали става въпрос за тежки чанти или вземане на важно решение.

Запомнете: ако вашият партньор ви предложи помощ, това означава, чe възприема трудностите ви като свои. А такава близост е голяма рядкост. Не отказвайте помощта му и дори да разберете, че можете да се справите сами, оставете любимия ви да ви подкрепи. Ще се почувствате по-добре и няма да го отхвърлите.

Грижата за вашия сън и благополучие е една от основните задачи на един истински любящ мъж. Ето защо не отказвайте, когато предложи да ви помогне да почистите апартамента или да приготвите вечеря: „По-добре си почини, ще се справя сам“. Разбира се, не може да гарантира перфектна паста или искрящ под, но можем да кажем едно нещо със сигурност: той е напълно влюбен във вас.