Да, знам, поглеждаш го в очите и се изгубваш в топлина! Всичко в него ти харесва – усмивката, погледа, косата, начина, по който говори, начина, по който те дразни дори, смеха му и чувствата, които предизвиква в теб! Да, знам, достатъчна ти е една секунда с него, за да си щастлива през целия ден! Един миг – и огряваш света с широката си усмивка, която не може да слезе от лицето ти!

Да, знам, беше любов от пръв поглед, поглед, който след години още не можеш да забравиш! И като филмова лента, всичко минава през ума ти, отново и отново, първият разговор, първото чувство, първото разсмиване, любопитството и последващото желание да го опознаеш .. още и още от него …

Да, знам, осъзнаваш, че си влюбена, че пулса ти се засилва само от мисълта за него, че той е твоят принц, че си готова на всичко за него, за неготово щастие, за неговата любов! Но той не отвръща на чувствата ти. Той няма същия копнеж, същата тръпка. Може би за него е било игра, подсилване на самочувствието, малко разнообразие в сивото ежедневие, доказателството, че „още е в играта“! Да, погали егото му, но това е всичко – нищо повече! Време с теб – шеги, закачки, флирт - „Моля, следващата!“

Съжалявам! Лъжа е било всичко в главата ти! Чувствата ти са истински, но картината в съзнанието ти – лъжовна! Той не гледа на теб по същия начин, няма същите намерения! Вижда теб – красива, мила и забавна, но вижда и още десетина други – също толкова привлекателни, будещи неговия интерес!

Добрата новина е, че това е просто един човек! И ти ще го забравиш, може би не днес, не утре, не тази година, но ще го забравиш! И това е сигурно, защото и принца на белия кон е просто един човек! И нищо повече! Докато ти – ти си цяла вселена, кипяща, жадуваща за любов, за емоция, за живот, за волност – искаща, търсеща, намираща, ако не него – някой друг! И ако му дадеш шанс, другият, също би те разсмивал по същия начин!

Важната си ти! Прости си за пропиляното време, за сълзите, затова, че допусна отново да те наранят! Прости си и продължи напред! Този живот е твой и той те чака, да се изправиш и продължиш да го живееш – с усмивка, с желание, с щастие, с любов в сърцето, към този, който си заслужава!

Автор: В. Тодорова