Студ, сняг и мраз – има ли по-магичен сезон? Да, зимата идва с много празници и приятни преживявания, но няма как да отречем, че именно това е сезонът, когато най-много се притесняваме за сметките, които пристигат ежемесечно. Знаехте ли, че отоплението на дома през зимата възлиза на около 70% от средствата, които отделяме за всички комунални услуги.

Това е сезонът, в който нямаме търпение да се приберем на топло у дома, да се сгушим с любимия човек и да се насладим на домашния уют. Но какво се случва, когато температурата в дома ни не достига желаната от нас?

Постигането и най-вече поддържането на идеалната температура в жилището през студените месеци понякога се оказва трудна задача, но не и когато на помощ идват полезните съвети от специалисти. Оказва се, че има няколко съвсем простички съвета, които можем да последваме, за да гарантираме, че домът ни ще остане топличък, дори когато навън температурите са минусови, без това да се отрази неблагоприятно на сметките ни за парно.

Приключения в кухнята

Зимата е сезонът, през който прекарваме най-много време вътре. А защо не съчетаем полезното с приятното, като се заловим с кулинарни подвизи? Истината е, че не само движението, но и включените котлони или фурна могат ще затоплят помещението. Звучи примамливо и много вкусно, нали?

Спасение под и извън душа

Хрумвало ли ви е, че можете да оставите вратата на банята, докато се къпете? Може и да ви се струва странно, но точно по този начин парата ще може да се разпространи в жилището, като го затопли допълнително. Уверяваме ви, че не само вие, но и половинката ви ще усети приятна топлина.

Топлина без излишък

Всеки дом има места, които са доста "проветриви". Разбира се, този факт не ни прави впечатление през лятото, но когато навън духа леден вятър, тогава течението наистина се превръща в проблем. Най-лесният начин да се справите с този проблем, е да използвате различни уплътнители, които ще спрат проникването на студен въздух и ще задържат топлината вътре.

Вътрешна и външна изолация

Мнозина пренебрегват ползите от изолацията, но нека бъдем честни - в повечето случаи строителството не е извършено качествено, което означава само едно - проникване на студен въздух в помещенията. 

Ето защо най-лесният начин да задържите топлината у дома е да сложите фолио между радиатора и стената. Този трик би бил най-полезен на външните стени на жилището. 

Чудодейната сила на врялата вода

Независимо дали имате чайник, или пък електрическа кана можете да разчитате на тях, за да стоплите кухнята. А когато водата вече е завряла, можете да я използвате, за да си направите любимото плодово чайче с мед. 

 

Да, постигането на топло и уютно жилище без огромни сметки за отопление определено е Мисията възможна. Разбира се, не бива да подценяваме сметките, които получаваме всеки месец и сме сигурни, че се притеснявате от тях. Е, това вече не е нужно, тъй като на помощ идва кредит от Cash Credit, който ще бъде вашия верен съюзник в погасяването на сметките. А сега можете да се възползвате от подаръците на Cash Credit - 9 кредита до 2000 лв., по една скреч карта с много изненади и 9 късметлии ще получат заплащане на сметките за отопление. Уютът и топлината през зимата никога не са били по-достъпни.