Това, че имаш високи стандарти, не значи, че си твърде претенциозна... Не значи, че имаш точен списък за това как трябва да изглежда мъжът за теб, какво да работи, къде да живее... 

Значи просто, че искаш да бъдеш ценена. Разбирана. Изслушвана. Уважавана.

Не трябва да се чувстваш виновна, ако си тръгнеш от човек, за когото усещаш, че не е за теб. Ти трябва да имаш високи стандарти. В противен случай значи да се примиряваш. Да се подценяваш. Да се задоволяваш не с това, което искаш и което заслужаваш. 

Не обръщай внимание на онези, които ти казват, че търсиш невъзможното. Не случвай тези, които ти казват, че не трябва да изпускаш питомното, за да гониш дивото. Загърби всички, които завиждат на смелостта и свободата ти и се опитват да те направят като себе си.

Това, че имаш високи стандарти, не значи, че си твърде претенциозна... 

Значи просто, че искаш човек, на когото можеш да разчиташ. На когото можеш да се облегнеш. На когото можеш да вярваш. Човек, който търси същото, което търсиш ти - истинска връзка и истинска любов.

Няма нищо лошо в това да отказваш да приемеш това, което не искаш. Напротив. Хубаво е да знаеш какво искаш. Хубаво е да обичаш себе си и да отказваш да направиш компромис с усещанията и разбиранията си.

Хубаво е да имаш високи стандарти.

Никога не подлагай на съмнение това, което ти казва сърцето. Не се питай дали не искаш твърде много. Не си казвай, че трябва да занижиш критериите си.

Недей. Не изневерявай на себе си.

Защото може и да не намериш идеалния мъж, но, ако не се откажеш да търсиш, ще намериш идеалния мъж за себе си. Рано или късно ще го намериш. Или той ще те намери. 

Стига да си готова да чакаш. Стига да си готова да казваш "Не". Стига да си готова да живееш с високи стандарти...

Автор: Холи Рйордан