В този момент най-накрая можех да кажа, че съм напълно щастлива от живота си и това чувство е най-голямото постижение за мен досега. Подобно на теб, съм преживявала много борби и битки в живота, а щастието няма нищо общо с липсата на борби.

Животът ми все още е пълен с лоши неща, предизвикателства, пречки и промени, но в същото време съм наистина щастлива. Първоначално това противоречие беше объркващо, но можех да разбера всичко, след като се върнах към това, което направих за последните няколко месеца. Този път няма кажа, че съм благодарна, въпреки че това е един от ключовете, които да те направят щастлива.

Когато се върнах назад, осъзнах, че мога да бъда щастлива в живота си, защото оставих нещата, които не са били предназначени да бъдат мои и ги оставям „да си тръгнат“, както би трябвало да бъде.

Преди няколко месеца бях много разочарована от живота. Бях отхвърлена от някои възможности, за които съм мечтала толкова дълго, не можех да се вместя в работна среда, която мислех за идеална и някои от любимите ми хора ме оставиха, защото просто се разделихме.

Бях депресирана, объркана и не откривах вяра в живота. Опитах се да оправя всичко и да се събера, но животът не се подобри. В един момент реших да спра.

Ако животът не ми дава нещата, за които съм положила най-много усилия, тогава тези неща не са предназначени да бъдат мои - може би заслужавам по-добри от тези, които трябваше да изчезнат.

Започнах да оставям живота си да се разгръща от само себе си. Отначало не беше лесно, но започнах да намалявам очакванията си към него, докато се опитвах да приема реалността и разочарованията.

Знаех, че съм счупена тук и там, но реших да взема големи решения едновременно. Напуснах работата си и оставих някого, когото обичам най-много, просто защото емоционално злоупотребяваше с моето благополучие. В този момент прекъсвах цикъла, който ме караше да страдам, и това стана една от най-неблагоприятните точки в живота ми. Беше трудно да се изправя отново, но учудващо го направих.

След тази трудна повратна точка започнах да „изрязвам“ някои токсични хора от живота си и да преследвам нещата, които наистина обичам, вместо да следвам стандартите за успех на обществото. Бавно, но сигурно се опитах да се отворя към нещата, които животът може да предложи без да ги карам да се случат.

Изненадващо, сега имам работа в компания, която ми дава свободата да правя това, което обичам, срещам безброй вдъхновяващи и щедри хора по пътя и намерих нов човек, когото да обича отново.

Разбираш ли, понякога, когато се опитваш да оставиш всичко да се случи така както трябва, вселената ще ти покаже най-добрия начин. През по-голямата част от времето сме прекалено обсебени от получаването на нещата, които някога сме мислили, че са идеални и добри за нас, а всъщност може би всички те са лоши за живота ни.

Пресилването на нещата, които никога не са били предназначени да бъдат твои само ще те нарани. Трябва да вярваш, че всяка загуба ще те доведе до други неща, които са по-добри за теб. Да не говорим, че не трябва да се тревожиш за тези, които са те изоставили, защото онези, които наистина те обичат, винаги ще останат без да ги питаш.

В края на деня трябва винаги да помниш, че това, което е предназначено да бъде твое никога няма да те отмине.