Този лесен, бърз и много популярен психологически тест ще ти покаже как възприемаш себе си и живота си, ще ти помогне да откриеш истинското си Аз и да разбереш нещо интересно за себе си.

Най-важното условие за този тест е да отговаряш възможно най-бързо, без да се замисляш. Остави се подсъзнанието ти да те води, развихри въображението си и прочети какво ще разкрият отговорите ти. Можеш и да си водиш записки, за да ти е по-лесно. Е, да започваме:

1.  Представи си, че стоиш на пътя. Какъв е този път? (Черен, магистрала, прашен и т.н.)

2. Къде се намира Слънцето в този момент? (Ден ли е, или нощ?)

3.  Както си вървиш по пътя и изведнъж пред теб изниква ограда. Как изглежда тя? От какво е направена? (Дървена, каменна, метална и т.н.)

4. Как ще преминеш през тази ограда?

5. Вече си преминала оградата и време да продължиш по пътя си. Вървиш, вървиш и пред теб се вижда гора. Опиши тази гора? (Светло ли е в нея, или е тъмно? Широколистна, иглолистна или смесена?)

6. Забелязваш пътечка, която минава през гората и тръгваш по нея. Изведнъж на пътеката намираш ключ. Как изглежда той? Какво ще направиш него? (Ще го подминеш, ще го вземеш, ще го закачиш на близкото дърво и т.н.)

7. Продължаваш по пътя си и се приближаваш до воден басейн. Какъв точно е? (Море, океан, река, езеро, водопад или т.н.) Какво ще направиш? (Ще се влезеш да поплуваш, ще си натопиш краката или просто ще поседнеш на брега?)

8. След като преминеш водоема, виждаш къщата на мечтите си. От нея излиза мъжа/жената на мечтите ти и те кани да влезеш в къщата и да останеш там завинаги. Как е реакцията ти и как ще постъпиш?

9. Пътят продължава зад къщата. Как изглежда той сега? Сблъскваш ли с някакво препятствие?

10. Къде е слънцето в този момент?

Това е тестът. Сега е време за тълкуването на отговорите ти:

1. Пътят – показва твоето отношение ти към света около теб.

Ако е натоварена магистрала, по която постоянно преминават коли - ти си много активна личност, която постоянно е заета, но умее правилно да разпределя времето си за работа и почивка.

Ако пътят е черен, селски и като цяло по-спокоен – ти водиш спокоен подреден живот, стараеш се да контролираш случващото се, а не се осланяш на възможността всичко да се оправи от само себе си.

Ако на пътя има дупки и камъчета – нещо те тревожи, може да е нещо незначително, но е достатъчно досадно, за да окупира ума ти от доста дълго време.

2. Слънцето – това са твоите планове, идеи и цели.

Ако слънцето изгрява, ти си на път да изпълниш твоите планове.

Ако слънцето е високо над главата ти – в момента осъществяваш своите мечти.

Ако си представяш слънцето след обяд – вероятно си постигнала повечето си мечти и цели

3. Оградата  - това са препятствията в живота.

Колкото е по-голяма и висока е оградата, толкова по-склонна си да преувеличаваш своите неуспехи и проблеми

4. Начинът на преодоляване на оградата показва как се справяш с тези трудности.

Ако се прехвърляш през нея, заобикаляш я или търсиш вратичка – то ти си от хората, които се опитват да разрешават проблемите гъвкаво.

Ако преминаваш направо през оградата или я разрушаваш – то си доста пряма личност, която умее да взима светкавични решения

5. Гората – тя представлява твоя вътрешен свят.

Изборът между светла или мрачна гора, показва моментното ти отношение към живота – дали ти е спокойно на душата, или си напрегната и разтревожена.

Ако гората е от смесен тип (има и светли, и тъмни местeнца), то ти си доста интересен човек, който постоянно се стреми към знания.

Боровата гора означава, че си рационална личност, твърдо стъпила на земята и която знае какво иска от живота. Ти си човек, на когото може да се разчита.

6. Ключът – той е символът на твоето щастие.

Колкото по-малък е ключът, толкова по-ценно за теб е духовното равновесие, щастието, близостта с партньора ти.

Колкото по-голям е ключът, толкова по-голямо значение за теб имат материалните ценности.

Красивият и украсен ключ показва , че отделяш повече внимание на естетичното и красивото в живота.

Действията ти към ключа показват дали умееш да грабнеш своя шанс. Ако вземеш ключа, ти умееш да се възползваш от възможностите.

Ако го закачиш на дървото или го подминеш, значи не умееш да разпознаваш добрите възможности около теб.

7. Водоемът – това са твоите чувства. Те са олицетворение на твоя любим човек.

Колкото е по-дълбока водата, толкова по-силни са чувствата ти.

Ако водоемът е кристално чисто и спокойно езеро, ти и твоят избраник сте спокойни хора.

Ако си представяш буйна река, ручей или водопад, ти си страстна натура. Това показва, че искаш да ти обръщат повече внимание. Какво ще направиш след като видиш водоема, разкрива още нюанси от връзката ти и начина, по който обичаш. Ако седнеш на брега, самото присъствие на любимия ти те прави достатъчно щастлива.

Ако отидеш да поплуваш или поне докоснеш водата, ти и любимият ти образувате едно цяло, но за теб е много важно вниманието и милите жестове.

8. Домът и човекът от мечти ти – са изкушенията в живота, изборът ти показва до каква степен си хазартен тип.

9. Пътят след къщата – това е твоето бъдеще.

Ако виждаш препятствие, не си се поучила от грешките си.

10. Слънцето показва дали вярваш, че скоро ще постигнеш целите си.