Новата принцеса на Уелс, Кейт Мидълтън, разкри думите на сина си принц Луи, когато детето научило за смъртта на кралицата.

Кейт, принц Уилям, принц Хари и Меган Маркъл се появиха изненадващо на Дългата разходка в Уиндзор, за да уважат отдаването на почит към паметта на Елизабет Втора в замъка Уиндзор.

Една от дамите, които са били в тълпата, твърди, че е разбрала от Кейт какво е казал най-малкият ѝ син Луи за смъртта на кралицата: „Моят малък Луи, той е толкова сладък. Той каза: „Мамo, не се тревожи, защото прабаба вече е при прадядо“.

„Това само показва колко специална беше тя за всички, за всички поколения...благодаря ви, че дойдохте да отдадете почитта си“, казала Кейт на децата си, посочвайки голямата тълпа, която скърбеше за кралицата.

Съпругът на Елизабет Втора, Филип, почина на 99 години през април миналата година. Бракът на двойката продължи 73 години.

4-годишният Луи е един от 12-те правнуци на кралицата и покойния принц Филип и по-рано това лято беше сниман с по-големите си братя и сестри, принц Джордж и принцеса Шарлот, на балкона на Бъкингамския дворец по време на празненствата по повод платинения юбилей на покойната кралица.

В събота принц Уилям направи първото си публично изявление за смъртта на кралицата: „В четвъртък светът загуби един изключителен лидер. Аз обаче загубих моята баба. Въпреки че винаги ще скърбя за загубата ѝ, аз се чувствам и невероятно благодарен. Възползвах се от мъдростта на кралицата. Съпругата ми се радва на нейните напътствия и подкрепа. Трите ми деца успяха да прекарат ваканциите с нея и да създадат спомени, които ще им останат за цял живот."

Уилям, Хари, Кейт и Меган неочаквано загърбиха различията си, събраха се и разгледаха цветята и картичките, положени от събралите се хора, отдаващи почитта си към монарха. Всъщност кралски източник каза, че Уилям лично е поканил брат си и снаха си да се присъединят към него в разходката, тъй като и двете двойки са отседнали в Уиндзор.

Тяхната поява е и първият път, когато Уилям и Кейт бяха заедно на публично място, откакто новият крал Чарлз им даде новите титли принц и принцеса на Уелс в обръщението си към нацията. Последният път, когато Уилям и Хари и техните съпруги са видени заедно, беше след службата за Деня на Британската общност в началото на 2020 г. През юни двете двойки присъстваха на службата за благодарност по време на юбилея на кралицата, но не разговаряха помежду си.