Лятото е чудесен, жизнен сезон, който ни позволява да се обличаме цветно и красиво. Но има по-специално няколко нюанса, които скоро ще видиш навсякъде, където и да погледнеш. Търсенето на тези шест нюанса непрекъснато нараства и едно бързо търсене в Инстаграм разкрива, че много инфлуенсъри вече ги включват в летните си гардероби. Ето най-добрите цветови тенденции, на които да обърнеш внимание, плюс съвети как да ги носиш, независимо от стила си.

Жълто

Въпреки че бледо маслено жълтите нюанси също са актуални, това лято най-много се вълнуваме от ярките слънчеви нюанси. Не съвсем ярки, тези жълти нюанси все още привличат вниманието ти (по най-добрия начин) и се открояват от тълпата, независимо дали ги включваш деликатно под формата на аксесоар или искаш да заложиш на изцяло жълта визия. Важното е просто да намериш правилния нюанс според своя тип кожа.

Нежно виолетово

Very Peri беше избран за цвят на годината на Pantone за 2022 г. и прогнозата на бранда определено се оказа точна. Тонове марки се обръщат към този деликатен нюанс с разкошни рокли, люлякови чанти и дори лавандулов деним. Най-добрият начин да прегърнете бледолилавите нюанси е като ги носите върху по-големи участъци – помислете за миди рокли, блузи с дълги ръкави или големи чанти.

Лайм

Миналата година беше изцяло за смарагдови и градински зелени, но тази година има друг нюанс, който преобладава: лайм. Този цитрусов нюанс не е точно неонов, въпреки че е близък и не се препоръчва за тези, които искат да се слеят. За да го комбинирате по най-добрия начин, използвайте пастелни аксесоари, за да оставите основния цвят да заблести. Или можете да опитате пастелни и по-бледи нюанси за фино цветово допълнение.

Ярко розово

Характерният оттенък на Барби е в тенденция от няколко години и не очакваме да отшуми скоро. Честно казано, изобщо не сме изненадани, като се има предвид колко универсално ласкав е цветът и колко лесно се носи. Обърнете се към изцяло розов аутфит с макси рокля или широки панталони или изберете по-малка чанта със сандали с каишки. Така или иначе, този весел нюанс със сигурност ще предизвика усмивка на лицето ви всеки път, когато видите отражението си.

Нежно оранжево

Оранжевото е новото розово. Най-малкото не е „наистина отвратително“ и всъщност е чудесно за подобряване на блясъка през лятото без нужда от излишен бронзант. Най-лесният начин да носите оранжевото е като го съчетаете с нюанси на бялото за кремообразен ефект. Но оттенъкът изглежда изненадващо страхотно с почти всеки друг цвят, за който можем да се сетим, включително петте други горещи нюанса в този списък, което означава, че наистина не можете да сбъркате с портокалов нюанс в облеклото си.

Ярко зелено

Лаймът може да е най-популярният нюанс на зеленото в момента, но Кели е много близък втори. Все още е чудесно смел цвят, но е по-лесен за носене от цитрусовия лайм и е по-ласкав за по-широк диапазон от тонове на кожата. И макар да изглежда прекрасно, смесено с други нюанси, като синьо, лилаво и дори розово, смятаме, че зеленото Кели блести най-ярко до неутрални тонове като бяло, черно или бежово.