Обикновено всички избягваме твърдите, неузрели авокада, за сметка на меките им събратя, които идеално допълват салатите ни и се мажат с лекота на сандвичите ни. Е, вече не е нужно да оставяш твърдото авокадо настрана, защото ти предлагаме тази лесна и бърза рецепта за туршия с авокадо, която ще го направи меко и вкусно само за 1-2 часа.

За тази туршия е най-добре да избереш твърдо авокадо. Въпреки че е добре да го оставиш за два часа в течността, можеш да го използваш и само след един час. От теб зависи на какви парчета ще го нарежеш. Дългите парчета са идеални за сандвичи, а кубчетата подхождат на салати и са чудесни за гарнитура към рибни ястия.

Необходими продукти:

1 ч. дистилиран бял или оризов оцет
1 ч. вода
½ч. захар
1 с.л. сол
½ч.л. черен пипер на зърна
½ч.л. червен пипер на люспи
2 твърди авокада

Продукти по желание:

чесън
синапено семе
семана от кориандър
семена от кимион
свежи подправки

Начин на приготвяне:

Сложи всички съставки без авокадото в една средно голяма тенджера. Остави ги да заврят, бъркай от време на време, за да се разтворят захарта и солта. Махни ги от котлона и ги остави да се охладят на стайна температура.

Междувременно приготви авокадата. Обели ги, нарежи ги на парчета или кубчета. Разпредели ги в подходящи буркани. Налей течността в бурканите, така че да покриеш цялото авокадо и затвори бурканите. Дръж ги в хладилника за 2 часа и са готови.