Днес е роден един от най-обичаните артисти и певци - Уил Смит. Той е един от малкото хора, които са постигнали успехи в три от основните американски индустрии – филмовата, телевизионната и музикалната. По повод 48-мия му рожден ден, решихме да споделим с вас някои негови мисли за успеха, славата, брака, омразата и живота...

Може да поплачеш – няма нищо срамно в това…

Винаги търся нещо, което наистина е в състояние да ме ангажира, да ме погълне изцяло. Тогава не мисля, че има сила, която би могла да ме спре да стана ако щете и президент на Съединените щати.

Направихме си бизнес план. Слушай, всеки трябва да си направи брачен бизнес план. Защо сте заедно? Какъв е смисълът? Бракът не може да бъде само секс и готвене. Това наистина е добра част от него, но не може да издържите само с това 40 години.

Нищо няма да ви тласка по-силно към успеха от някой, който наистина го е грижа за вашия просперитет.

Всички са невежи, но само на различни теми.

Ако искаш да постигнеш големи неща трябва да разбереш това, което наистина работи за теб. А това става като опитваш и действаш….Просто си обещай, че няма да извървиш пътя сам и се бори!

Баба ми веднъж ми каза: "Не позволявай на провалът да стигне до сърцето ти и не оставяй в никакъв случай успехът да пусне корени в главата ти!"

Обичам живота и мисля, че това е толкова заразно!

Докато вие спите – аз работя, докато вие ядете, аз работя! Ако не посветите себе си в това да бъдете най-добрия всеки един ден, никога няма да бъдете в състояние да общувате с хората, по начина, по който желаете. И единственото нещо, което виждам, че е различно в мен от останалите, е че аз не се страхувам да умра на бягащата пътечка. Ти можеш да имаш повече талант от мен, може да си по-умен от мен, но ако се качим на бягащата пътечка заедно, могат да се случат точно две неща: или ти ще слезеш пръв или аз ще умра на нея, докато не се откажеш…Толкова е просто! И запомни – парите и успехът не променят хората – те просто изкарват повече от това, което вече е там!

Твърде много хора харчат пари, които не са спечелили, за да купят неща, които дори не искат, за да впечатлят хора, които дори не харесват.

През целия ви живот хората ще ви ядосват, ще ви вбесяват, ще се отнасят с неуважение към вас, ще се опитат да ви злепоставят и още куп “страхотни” неща. Но оставете Бог да се справи с това, което те ви причиняват. Защото посеете ли омраза и във вашето сърце, тя също така безпощадно ще ви изконсумира както тези хора се опитват да направят с вас.

Понякога трябва да забравиш това, което си е отишло, да цениш повече онова, което ти е останало и да очакваш с радост онова, което тепърва ще дойде.

Аз не знам точно какво е моето призвание, но бих искал да съм тук, на тази земя поради някаква голяма причина, а не просто ей така. Точно затова се стремя да бъда като най-великите хора, живели някога на тази земя.