Някои хора решават да се откажат от работата си, когато близък член на семейството се разболее от заболяване, което изисква повече внимание и грижи. Точно това се случи с Чък Норис, който реши да рискува успешната си кариера в шоубизнеса, за да стане основен болногледач и опора на съпругата си Джена, когато тя се разболява.

Известният актьор и специалист по бойни изкуства Чък Норис е участвал в много холивудски продукции, в които е играл ролята на силен и корав мъж, включително Уокър, Тексас Рейнджър, който се превърна в голям хит.

Този бивш морски пехотинец обаче има и съвсем различна, сантиментална страна, която показва, когато е със съпругата си, моделът Джена О’Кели, за която е женен от 1998 г. и с която имат 2 деца.

През 2013 г. жена му е диагностицирана с ревматоиден артрит. За съжаление, с течение на дните, Джена започна да се чувства различно и след месец започва да усеща парене в различни части на тялото.

„Бях в спешното отделение 5 или 6 поредни нощи и симптомите се влошаваха, усещането за парене продължаваше да се разпространява по тялото ми“, споделя Джена.

Тези посещения в спешното отделение бяха първите от многото за двойката, поради ужасната болка, която Джена изпитва.

„Когато пристигнах, те ме питаха какво не е наред и аз им казвах, че не знам, че не се чувствам добре, че имам чувството, че горя, сякаш имам киселина в тялото си“, обяснява тя.

Така изминават 5 дълги месеца, в които животът на Джена претърпява коренна промяна, стигайки до точката, че се чувства толкова зле, че не може да се грижи за себе си.

Лекарите провеждат различни тестове, за да открият диагнозата - от рак през паркинсон до множествена склероза. Тогава Джена стига до заключение, сочещо само едно нещо: отравяне с гадолиний, токсично вещество, използвано като контрастно вещество, което й е било дадено преди ЯМР.

Джена признава, че след като осъзнала това, отишла в болницата, казала на лекарите, че трябва да намерят начин да извадят химикала от тялото й възможно най-скоро, тъй като животът й е в опасност.

Джена получава лечение в Невада чрез алтернативна медицина, което я връща, макар и бавно, към живот. „Когато стигнахме там, тя не можеше да преглъща, така че трябваше да я храним с бебешка храна през хранопровода“, беше само едно от многото преживявания, които актьорът разказва в интервю.

Влошеното здраве на Джена я накара да преживее кошмар, преминавайки от много здрав и енергичен човек към прикован в болнично легло инвалид. Въпреки това, в тези тежки времена съпругът й Чък отдаде почит на обещанието, дадено по време на брака им: да бъде до нея в болест и здраве. Актьорът реши да остави кариерата си настрана, за да стане болногледач на пълно работно време за любимата си половинка в живота, като е до нея в процеса на възстановяване.

„Прекрасният ми съпруг лежеше на дивана до мен през цялото това време и дори ми прочете 17 книги“, казва съпругата на Норис.

Това е труден период за семейството, през който успяха да преминат благодарение на подкрепата си един за друг. „Отказах се от филмовата си кариера, за да се съсредоточа върху Джена. Мисля, че този въпрос е толкова важен", споделя Чък в интервю