В Япония е разрешено на мъже кралското семейство да се женят за когото изберат, без да губят нито една от своите кралски титли и привилегии, но за жените е обратното – ако една принцеса реши да се омъжи за обикновен човек, тя трябва да се откаже от всички кралски титли и наследство.

Тази невероятна любовна история идва от Япония – където принцеса се отказва от титлата си, за да се омъжи за мъжа, когото обича. Това е приказка от реалния живот за това как истинската любов може да наруши всякакви граници, ако двама души имат желание и се обичат достатъчно.

От принцеса до обикновен човек

Принцеса Мако се влюбва в Кей Комуро, когато и двамата са в колежа. Оттогава те са дълбоко влюбени и напълно наясно с трудностите, с които ще се сблъскат, когато започнат да се срещат. Мако знае, че ако иска да бъде с Кей, трябва да се откаже от всичките си привилегии - нейната титла, наследство и разходите по кралската сватба, които възлизат на над 1,3 милиона долара. Но принцеса Мако бързо взима решение като избира любовта. През 2017 г. двойката се сгоди и сключи брак след няколко отлагания. Пред медиите Мако говори за чувствата си:

"Много съжалявам за причиненото неудобство и съм благодарен на тези... които продължиха да ме подкрепят. За мен Кей е незаменим – бракът беше необходим избор за нас."

Според близки на кралското семейство, Мако страда от много посттравматичен стрес, причинен от целия негатив около връзката и брака й. Това дори доведе до протест в Токио. Но двамата влюбени останаха заедно въпреки цялата болка.

Винаги избирайте любовта!

Ако невероятната история на Мако и Кей учи на нещо, това е, че истинската любов може да направи всичко възможно. Когато двама души са дълбоко влюбени, те могат да постигнат всичко заедно, независимо от последствията или трудностите.