Как си представяте живота на Земята след 1000 години? Може би в съзнанието ви изникват образи на летящи коли, роботи и почти никаква растителност? В наши дни не е рядкост да прочетете в интернет какво бъдеще на планетата ни предричат известните ясновидци. Много от предсказанията, например, са на известната българска гадателка Ванга. Освен тях обаче има и информация, споделена от хора, които твърдят, че са пътували във времето. Дали ще им повярваме обаче е въпрос на лична преценка и вярвания.

В интернет наскоро се появи видео с интервю на един загадъчен пътешественик във времето, както той сам нарича себе си, в което той споделя какво ще представлява животът на земята след близо един век. Ето някои от най-интересните „прогнози“ за бъдещето на нашата планета, които той споделил.

Експериментът

В интервюто с пътешественика във времето, мъжът твърди, че е пътувал до 2987 година, след което се върнал обратно. По думите му, неговото приключение започнало през 1987 година в Съветския Съюз. По онова време група учени направили експеримент, с който искали да изпратят мъжа заедно с още няколко човека обратно в миналото – в 17ти век. Целта им била да „поправят грешки“, свързани с благото на бъдещата цивилизация.

Оказало се обаче, че експериментът се объркал и вместо пътешествениците да бъдат изпратени в миналото, те се озовали в бъдещето. Те пристигнали в 2987 година, откъдето мистериозният мъж се върнал обратно в настоящето.

Прогнозите

Според него, хората от бъдещето ще са неразпознаваеми. Те всъщност ще са роботи. Ще са облечени в метални дрехи и няма да ходят, а ще левитират във въздуха. Освен това те ще се отличават и с липса на емоционалност и постоянно ще са заети с работа.

Една от най-интересните информации, които мъжът споделил е, че след 1000 години на земята ще съществуват само четири държави: Азиатската Федерация, Съветския Съюз, Америка и РА (съкращение, което той не уточнил какво означава).

Не всичките му прогнози обаче, са мрачни и страшни. Една от хубавите новини е, че хората от 2987 години ще пътуват до Марс без никакви затруднения, тъй като дотогава Червената планета вече напълно ще е изучена и оборудвана за живеене.

Със сигурност не можем да кажем доколко дадената от него информация е правдоподобна. Но както научнопопулярните филми и книги, така и научните открития сочат, че всичко изброено от пътешественика във времето, като ерата на роботите, пътуването във времето и полетите до Марс, може да са част от бъдещето.

Съвпадение или не?

Друг интересен пример, който се предполага, че е свързан с пътуване във времето, е едно писмо с дата 23 февруари 1969 година. То било написано от 11-годишно момиче под формата на есе. Англичанинът Питър Бекертън намерил писмото, скрито в дивана му. В него момиченцето си представяло как ще изглежда света в бъдеще.

В есето си ученичката написала, че след много години телефоните ще имат екран, на който ще можеш да виждаш събеседника си „почти както на телевизора“. Телевизорите също ще се променят – от малки кутийки те ще се превърнат в огромни екрани. Момиченцето предвидило също така, че къщите ще станат умни, а вратите им ще мога да се отварят дистанционно, без да използвате ръцете си.

А вие какво мислите - дали това е просто съвпадение, или пък предсказанията наистина са се сбъднали? Ние можем да кажем, че истината е някъде там.