Рожденичката ни е родена на днешната дата, но през 1972 г. Ванееса Шантаел Паради, както е пълното име на френската певица, актриса и фотомодел, от съвсем мъничка има влечение по пеенето и танците. През 1987 г., когато е само на 14 години, Ванеса получава европейска известност с песента „Joe le taxi“. На следващата година излиза дебютният ѝ албум „M & J“, който става платинен. Две години по-късно тя печели наградата "Сезар" - френският "Оскар" - за най-обещаваща актриса за ролята си на 17-годишно момиче, което се забърква в страстна любовна връзка с женен 47-годишен мъж в "Бялата сватба". Тя продължава кариерата си, като записва пет музикални албума (един със Серж Генсбур) и участва в редица филми, включително и масово одобрявания от критиците "Момичето на моста" (1999) с Даниел Отьой. Дебютът й в киното се случва през 1989 г. с главната роля на Матилд Тесие във филма „Noce blanche“. До началото на 2010 г. се и снимала общо в 12 филма. Актрисата имаше връзка с актьора Джони Деп, от когото има две деца.

Уверена съм, че красотата съществува в очите на другите, главното е да чувстваш себе си в това тяло, в което си.

Трябва да пораснеш, за да се научиш как истински да обичаш.

Това, което се променя, когато станеш майка, е че вече не си номер 1 в собствения си живот. Изведнъж някой придобива много по-голямо значение от теб самия. Това те прави по-добър човек, по-малко егоист и повече осъзнаващ наличието на други хора. Ражда се най-голямата любов на живота ти - тази, която никога не си отива, а вместо това става все по-силна с годините.

Като любяща майка, аз си задавах въпроса: "Как мога да обичам още едно дете така силно, като първото вече е заело цялото ми сърце?". Когато Джак се роди, аз просто разбрах, че моето сърце е станало по-голямо.

Когато някой нарани детето ти, се превръщаш в изтребител. Не можеш да убиваш, но ти се иска.

Беше лудо да израсна пред камерите и да говоря пред хора, когато въобще не съм готова да говоря. Обожавах да пея, така че беше едновременно невероятно и коварно изживяване. Когато си на 14 години не си завършена личност, така че защитаването на идеите ти пред критиците е много трудно.

 

Не продавам личния си живот и никой не знае истината, нито пък си е направил труда да си свърши коректно работата като журналист по отношение на ситуацията.