Всеки млад родител се притеснява от мисълта, че малкото му съкровище може да се разболее. В период като сегашния, с всички ограничения и препоръки да си седим у дома, децата стават по-изнежени и предразположени към кашлица и хрема.

Лечението на едно бебенце не е лесно, особено когато трябва да избягваме лекарствата с химически състав, които могат да предизвикат алергии и затормозяват организма.

Но все пак има няколко начина да помогнем на детето си да оздравее по-бързо и да се чувства по-комфортно при настинка.

Помощ при изкашляне

Бебенцата нямат мускулната сила да кашлят ефективно, така че за тях може да е трудно да изчистят гърлото си.

Един от начините да им помогнем, е като увеличим влажността на въздуха. Това ще накара носа да се отпусне, да втечни слузта в гърлото и да направи изкашлянето по-лесно.

Ако нямаме овлажнител за въздух, можем просто да пуснем вряла вода в банята, да изчакаме да се затопли достатъчно и да поседим вътре с малчугана си. 

Редовно почистване на нослето

Първите шест месеца бебетата дишат през носа, така че хремата е изключително неприятна за тях. Можем да използваме солена вода, за да облекчим дишането им.

Така ще можем да премахнем слузта в нослето и ще облекчим състоянието му по-лесно и бързо.

Повишаване на хигиената в стаята

Разпространението на бактериите ще забави оздравяването. Затова по-честото чистене и поддържане на високо ниво на хигиена няма да навреди на никого.

Можем да мием играчките на малчугана ни с вода и сапун и да перем плюшките по-често. Редовното миене на ръцете е задължително. 

Избягването на места с повече хора също е важно за по-бързото оздравяване.

Поставяне на висока възглавница

Друг начин да облекчим дишането на бебенцето ни е като държим главата му на по-високо.

Можем да повдигнем както целия матрак, така и да поставим няколко възглавници.

Този метод помага както при възрастните, така и при малките деца.

По-голямо количество течности

По време на настинка трябва да кърмим бебенцето си по-често.

При децата над 6 месеца можем да даваме вода и 100% плодов сок. Приемът на повече течности ще предотврати дехидратацията и ще поддържа влажността на носа и устата на детето ни, като така ще повдигнем цялостния му тонус.

Редовни разтривки

По време на настинка разтривките са изключително полезни.

Те загряват и отпускат тялото и мускулите и това дава възможността на детето да си почине достатъчно и да събере нужните сили, за да се пребори с настинката.

За да помогне на родителите и да подобри състоянието на бебетата, Naso Libero създаде Baby Balm. Той е с изцяло натурални съставки като лавандула, евкалипт, вазелин, мащерка, токоферол и розмазин. 

Лавандулата успокоява и помага на организма да оздравее по-бързо, а евкалиптът предпазва от инфекции. Розмаринът пък е силен антисептик.

Нежната и ефективна формула на балсама облекчава неприятния дискомфот на кожата и тялото по време на настинка, запушен нос и мускулни болки.

Baby Balm тонизира и отпуска мускулите. Освен това загрява и овлажнява кожата на бебето, като му позволява да получи нужната хидратация по време на настинка.

Колкото и да се грижим за малките си съкровища, не можем да ги предпазим от настинките, но сега вече знаем как да облекчим симптомите и да им помогнем да се възстановят по бързо.