Шанън Сатанори Лайтъл произхожда от бедно семейство, но неговата упоритост и воля му позволяват да развие потенциала си. Въпреки всички житейски пречки, Лайтъл наскоро се дипломира от Харвард и неговата история е наистина вдъхновяваща.

Когато Шанън е в гимназията, всички му казват, че едва ли ще успее да влезе в някой от престижните университети в САЩ. По това време той трябва да се грижи за трите по-малки деца в семейството, да работи, за да си купи лаптоп, а у дома нямал дори интернет. Това не го сломило и от момчето, което обръщало бургери в „Макдоналдс“, той се превърнал в завършилия студент на Харвард.

„Често се чувствах по-нисш от връстниците ми заради моя социален и икономически статус“, разказва Лайтъл. „Но независимо какво лично предизвикателство стои пред вас, не се отчайвайте. Изправете глава, запретнете ръкави и работете здраво, защото всеки човек е ценен и заслужава да получи шанс, за да стане човека, който иска да е.“

Ето какво разказва самият Шанън в своя пост във Фейсбук:

„Когато бях в гимназията, обръщах бургери в „Макдоналдс“, за да си позволя привилегията да се явя на теста SAT. Грижех се за моите малки братя и сестри, докато не заспяха, след това оставах до 4 сутринта, за да си пиша домашните. Вървях през опасната част на града след извънкласните занимания, защото не можех да си позволя да имам кола.

Вечер държах лаптопа си на перваза, за да прихвана интернет от съседа ми и да си довърша домашното.

Много пъти ми казваха: „В тази част на Охайо само децата на лекари и адвокати отиват да учат в Бръшляновата лига.“ В колежа направо изпаднах в паника, когато лаптопът ми се развали, защото бях работил 150 часа на минимална заплата, за да си го купя.

Чистил съм тоалетни, подреждал съм книги, продавал съм дрехи, за да мога да преследвам мечтите си и да пътувам по света. През целия си живот съм молил за всяка възможна субсидия, за всеки възможен купон за намаление. Аз съм син на обикновен работник в склад, дете на имигранти. Първият в семейството, който има диплома.

Днес се дипломирах от Харвард.“