На 26.11. Венера, планетата на любовта, хармонията и партньорствата, влиза в знака Козирог, най-строгият, старателен и аскетичен знак от зодиака и ще преминава през него до 20.12.

Заради това разположение на планетата, е много вероятно заетите от нас да се почувстват притиснати под една или друга форма от своите половинки. Не е изключено да ни се наложи да поемем нови отговорности във връзките си и да полагаме повече старание от обикновено, угаждайки и грижейки се за своите партньори. Важно е да сме наясно, че колкото повече се стараем да поддържаме отношенията си и колкото по-склонни сме да отдадем времето и вниманието ни на другия, толкова по-стабилни връзки ще изградим и по-удовлетворени ще се чувстваме в последствие.

Знакът Козирог не ни дава нищо наготово, но нещата, които започват под неговото влияние, обикновено са със здрави и сигурни основи и са способни да издържат теста на времето. Поради тази причина периодът няма да ни действа предразполагащо да започваме краткотрайни авантюри и увлечения, ами са по-скоро ще ни кара да търсим сериозни връзки с потенциал за развитие.

Хората, които е по-вероятно да ни привличат докато планетата на любовта преминава през знака Козирог, ще бъдат авторитетните, сдържани, дори леко студени индивиди, които по някакъв начин ще ни подлагат на изпитание и ще ни действат като предизвикателство. Не са изключени също така любовни трепети към хора с голяма възрастова разлика, т.е. ще се чувстваме привлечени от много по-млади или по-възрастни обекти.

Най-добър в любовен план ще бъде периодът за земните знаци Телец, Козирог и Дева, както и за хората с Асцендент или лични планети в тези знаци. Тези от тях, които имат връзка, ще я задълбочават, докато тези, които са свободни ще имат шанса да срещнат човек, с когото сериозно да се обвържат.

Въздушните знаци Водолей, Близнаци и Везни ще са доста отнесени и по всяка вероятност ще витаят в облаците. При всички случаи ще са на романтична вълна и няма много да им се занимава с практичната страна на живота.

Огнените знаци Стрелец, Овен и Лъв ще се втурнат да доказват любовта и интереса си към другия с материални неща. Много е вероятно доста да се изхвърлят и да съкратят преждевременно бюджета си. Поради тази причина е важно да са внимателни и да наблегнат на други способи.

Водните знаци Скорпион, Рак и Риби, ще общуват активно с другите. Тези, които по една или друга причина са разделени от любимите за тях хора, ще търсят контакти с тях по телефона или чрез други средства за комуникация. Много е вероятно също така да се отдадат на кратки пътувания.