На 11.08. Венера, планетата на любовта, хармонията и партньорствата, влиза в знака Лъв и ще остане там до 05.09.

Лъвът е най-флиртаджийският, авантюристичен и ориентиран към блясъка и забавленията знак от зодиака и Венера много добре разгръща потенциала си в него. Поради тази причина от една страна периодът е много подходящ за задълбочаване на вече съществуващи партньорствата, подаръци и любовни обяснения към половинката, обръщане внимание на децата в семейството, както и зачеване на дете.

От друга страна тези близо четири седмици са идеални за срещане на подходяща половинка и набелязването й, ако сме свободни. При всички случаи ще срещаме интересни хора, с които да пофлиртуваме и да се позабавляваме и голяма част от нас ще се насладят на романтични трепети и страсти с интересни субекти.

Заради закачливостта на знака Лъв заетите между нас не е зле да имат предвид, че е много вероятно да им се отвори възможност за извънбрачна връзка. При всички случаи е важно да са много внимателни и да не форсират нещата, понеже търсенето на удоволствия и забавления на Венера в Лъв може да ги подведе да изоставят здрави и стабилни връзки, заради временни увлечения, които в крайна сметка да се окажат не особено подходящи за тях.

Освен в любовен план, Венера ни показва и какво ще привлича интереса ни през периода и какво ще ни харесва да правим. Поради тази причина е много вероятно някои от нас да се втурнат да излизат и да се забавляват, докато други ще се отдадат на любимо хоби или спорт, а трети може да решат да опитат късмета си на хазартни игри или залагания.

Най-добре ще се отрази преминаването на Венера през Лъв на огнените знаци Лъв, Стрелец и Овен, както и на хората с лични планети или Асцендент в тези знаци. Те много лесно ще успяват да се ориентират в ситуациите, в които попадат и ще постигат намисленото с лекота и финес. И личните им и професионалните им партньорства се очаква да се развиват и разгръщат по начина, по който искат.

Въздушните знаци Водолей, Везни и Близнаци може да очакват изненадващи обаждания или съобщения, които силно ще ги развълнуват.

Земните знаци Телец, Дева и Козирог ще са на романтична вълна и по всяка вероятност ще витаят в облаците, мечтаейки за любим човек.

Водните знаци Рак, Риби и Скорпион ще са финансово стабилни през периода. Възможно е да получат забавени плащания или възнаграждения.