На 18.07. Венера, планетата на любовта, хармонията и партньорствата, влиза в знака Рак, най-грижовният и ориентиран към дома и семейството знак от зодиака и ще остане там до 11.08.

Периодът ще ни предразположи да обърнем внимание на най-близките си хора и на домовете си. Не е изключено някои от нас да обзаведат или преаранжират жилищата си, докато други ще се втурнат да помагат на по-възрастни роднини или други хора от семейството си. Венера показва, какво ще привлича интереса ни през периода и какво ще ни харесва да правим. Поради тази причина е много вероятно да се втурнем да се занимаваме с готварство, декорация, спа процедури, водни спортове, медицина или санитария.

Най-добре ще се отрази преминаването на Венера през Рак на водните знаци Риби, Скорпион и Рак, както и на хората с лични планети или Асцендент в тези знаци. Те ще постигат намисленото с лекота и финес. Професионалните им партньорства се очаква да се развиват и разгръщат по начина, по който искат. От друга страна престоят на планетата тук е много подходящ за влюбване и стартирана на връзка или за задълбочаване на вече съществуващи отношения.

Огнените знаци Лъв, Стрелец и Овен може да очакват изненадващи обаждания или съобщения, които силно ще ги развълнуват.

Земните знаци Козирог, Телец и Дева ще са силно ангажирани с ученето на нови неща и развиването на способностите си.

Въздушните знаци Водолей, Везни и Близнаци ще се чувстват финансово стабилни през периода. Възможно е да получат забавени плащания или възнаграждения.