На 01.03. Венера, планетата на любовта, хармонията и партньорствата, влиза в знака Водолей, най-независимия и непредвидим знак от зодиака, и ще остане там до 26.03.

Престоят на планетата на любовта тук може да предизвика интересни и нестандартни флиртове и необуздани сексуални забежки при някои от нас. Тези близо четири седмици са идеални за срещане на подходяща половинка и набелязването й.

Заради свободолюбивостта на знака Водолей заетите между нас не е зле да имат предвид, че е много вероятно да им се отвори възможност за извънбрачна връзка. Не е изключен внезапен порив за свобода и въздух във връзката, който може да доведе до ненужни разправии с партньора и бягство от отговорност във връзка със съвместни начинания.

При всички случаи е важно да са много внимателни и да не форсират нещата, понеже съвместното действие на Венера във Водолей и Меркурий в Риби, който от 05.03. до 29.03. ще бъде ретрограден, може да ги подведе да изоставят здрави и стабилни връзки, заради временни увлечения, които в крайна сметка да се окажат не особено подходящи за тях.

Освен в любовен план, Венера ни показва и какво ще привлича интереса ни през периода и какво ще ни харесва да правим. Поради тази причина е много вероятно някои от нас да се втурнат да се занимават с нови технологии, телевизия, политика, социални каузи или дейности.

Най-добре ще се отрази преминаването на Венера през Водолей на въздушните знаци Водолей, Везни и Близнаци, както и на хората с лични планети или Асцендент в тези знаци. Те ще постигат намисленото с лекота и финес и ще знаят как да се харесат на хората, които са им важни.

Огнените знаци Овен, Стрелец и Лъв се очаква да се чувстват финансово стабилни през периода. Възможно е да получат забавени плащания или възнаграждения.

Земните знаци Козирог, Дева и Телец може да получат изненадващи обаждания или съобщения, които силно ще ги развълнуват.

Водните знаци Рак, Скорпион и Риби ще са на романтична вълна и по всяка вероятност ще витаят в облаците, мечтаейки за любим човек.