В хороскопа на Везните за декември 2023 г. се усеща наближаването на промени. Време е да преосмислите приоритетите си и да коригирате плановете си. За да бъде новата година щастлива, е необходимо да затворите всички дългове и да разрешите спорни въпроси. Под позитивното влияние на Слънцето в знака на Стрелеца няма и следа от умора. Везните ще успеят да приключат всички започнати проекти в определения срок и това ще им донесе благодарност, изразена в пари. Върхът на късмета ще бъде на Студеното пълнолуние през декември, когато самият късмет ще премине в ръцете на хората. Соло пътуванията на Везните ще донесат нови запознанства и примамливи предложения. Що се отнася до семейния живот, най-накрая ще има напредък във връзката.

Началото на декември ще премине в безметежни размисли за бъдещето. Ще има време за общуване с близките и за преосмисляне на случилото се през годината. Хороскопът на Везните обещава, че в резултат на разговорите и разсъжденията ще се появи нов поглед върху много неща, което ще бъде стимул за нов живот. Няма съмнение, че подобно занимание ще донесе големи ползи. Благодарение на Венера във Везни ще бъде възможно да се избегнат кризисни ситуации. По природа Везните са умели дипломати, така че лесно обръщат обстоятелствата в своя полза. Скритото напрежение обаче може да предизвика психосоматични разстройства. Ако ви обземе апатия, трябва спешно да се отпуснете: плувен басейн, фитнес, йога - всеки има свой собствен път към хармонията.

Към средата на месеца животът ще стане по-светъл. Проблемите се решават лесно или изчезват от живота от само себе си. Положителната нагласа е ключът към успеха, трябва да я поддържате. За тази цел можете да отидете в салон за красота: сияйният външен вид е отражение на вътрешната хармония. Под влиянието на Меркурий в Козирог всичко ненужно и пречещо на развитието се премахва безмилостно, така че парчетата от пъзела ще се подредят на мястото си. Везните ще разберат, че времето не е безкрайно, необходимо е да го използват с максимална ефективност.

Краят на декември ще погъделичка малко нервите ви, ще трябва да се притеснявате за финансите. Каква е причината за това състояние на нещата? Хороскопът за декември за Везни ни напомня: парите обичат да се броят. Суетата и тичането по магазините в търсене на подаръци са признаци на наближаващата Нова година, но е важно да следите разходите си, за да не надхвърлите бюджета. Тъй като позицията на Марс в Стрелец се характеризира с независимост, Везните ще се държат изключително самостоятелно. Възниква двойствена ситуация: от една страна, убедителност във всяка дума, а от друга - упоритост до параноя. Може би си струва да се въздържате от участие в корпоративни интриги; постепенно ще се стигне до сериозна конфронтация.