ВНИМАНИЕ! Бутилираната вода във вашата кола е много опасна! Може да причини рак!

По време на свое участие в американско шоу, Шерил Кроу споделя, че бутилираната вода е причината да заболее от рак на гърдата. Певицата апелира жените да не пият бутилирана вода, която е престояла в автомобил, тъй като тя съдържа високи нива на диоксин. Топлината в автомобила въздейства на химикалите в пластмасата и по този начин се освобождава диоксин във водата. Диоксин е токсинът, който най-често причинява рак на гърдата.

Тази информация се разпространява също и от Walter Reed Army Medical Center. Те казват "НЕ" на пластмасовите съдове и полиетиленовото фолио в микровълнови печки. "НЕ"на пластмасовите бутилки за вода във фризера. Както споменахме и по-горе, химикалът диоксин причинява рак, най-често рак на гърдата. Диоксинът е силно отровен за клетките в телата ни. Не трябва да замразяваме пластмасови бутилки с вода в тях, тъй като това освобождава диоксин от пластмасата.

Наскоро програмният мениджър на Wellness  в Castle Hospital участва в телевизионно предаване, за да обясни тази опасност най-вече за женското здраве. Той казва, че не трябва да затопляме храна в микровълнова печка, ако тя е поставена в пластмасова кутия. Това важи особено за храни, които съдържат мазнини. Споделя също, че комбинацията от мазнини, висока температура и пластмаса води до изпускане диоксин в храната. Вместо това, той препоръчва да се използват стъклени или керамични съдове за затопляне на храната. Получава се същия резултат, но без диоксин.

Ние също ви съветваме да не пиете бутилирана вода, която е престояла в автомобил! Използвайте стоманени или стъклени бутилки вместо пластмасови!

Споделете тази статия! Нека тя стигне до възможно най-много жени!