Всички сме били разочаровани в любовта по някакъв начин, някога, някъде. Носим много емоционален багаж, който „разопаковаме“ бавно пред другите. Много хора са на път да разбият мечтите си за любовта, защото не всички отношения имат щастлив край.

Времето е всичко. От него зависи дали дадена връзка има шанс да продължи.

Предизвикателство е да се изградят дълготрайни взаимоотношения, ако мисленето ти се различава много от това на партньора ти. Вътрешният часовник на двама души тече по различен начин в зависимост от това какво мислят, как се чувстват и какво искат да се случи през следващите им години заедно. Колко е готов един човек за сериозна връзка, си личи в поведението му. Ако не гледате в една посока, ще отнеме време да „стигнете“ до едно и също място, ако това изобщо се случи.

Ако скоро си приключила сериозна връзка, не искаш да се обвържеш веднага. Срещите ти се струват като „непозната територия“, но просто се нуждаеш от време. Може да не си готова за това, а мъжът, от друга страна, ако в продължение на година е бил необвързан, търси сериозна връзка. Получава се несъответствие.

Нормално е да се чувстваш изгубена след раздяла. Много момичета ходят на терапия, други използват приложения за запознанства, обещаващи вълнение и поддържане на егото. Там ти се задават множество въпроси, които звучат по-скоро като интервю за работа. Накрая някой ще попита: „Какво търсиш?“. Опитваш се да спечелиш време, за да дадеш адекватен отговор.

„Какво търся?“ – си повтаряш въпроса. Колкото по-дълбоко гледаш в очите му, толкова по-малко знаеш.

Не знаеш какво да кажеш на перфектно изглеждащия мъж срещу себе си. Дори не знаеш как да отговориш на себе си.

Имаш перфектното извинение – срещите са нещо ново за теб и не искаш да избързваш. Дълбоко в себе си знаеш, че не си готова за нещо сериозно и ти трябва време. Понякога имаме възможност да опознаем по-добре себе си и да си изясним какво искаме. Истината е, че всеки човек, който се опитва да се приближи до теб в такъв период, няма шанс да го направи, защото емоционално си недостъпна.

Без съмнение времето е едно от най-важните неща и от него зависи дали срещата може да продължи в нещо повече. Не вярвам, че никога не срещаш правилните хора в грешен момент. Но знам, че ако на двама души им е предопределено да бъдат заедно, ще се срещнат отново в подходящото време. Трябва да бъдем честни със самите себе си и с другите, без да се страхуваме от отхвърляне, осъждане или неразбиране.

Момиче, желая ти да срещнеш някого, който е готов да те обича безрезервно в най-подходящото за теб време.