Здравей, знаеш коя съм. Наистина не те мразя и смятам, че това е най-важното, с което искам да започна. Признателна съм ти. Не си по-добра от мен, нито си по-лоша. Уважавам те и въпреки че не те познавам, бих те харесала. Казват ми, че много приличаш на мен. Не се съмнявам в това. Виждам сладката ти усмивка и разбирането в очите ти и въпреки че не си приличаме на външен вид, ми се иска да мисля, че имаме сходен характер. Така че, да, не те мразя. Как мога да мразя някого, толкова приличащ на мен и все пак толкова различен?

Знам, че не трябва да те харесвам от самото начало поради някакво неписано правило. Никога не съм била добра в спазването на правила и въпреки че няма как да те опозная, важно е да знаеш, че те уважавам. Има няколко неща, за които искам да те помоля. Те всъщност са много прости...

Бъди силна. Знам, че това не е състезание, но ще е по-добре, ако си по-силна от мен. Бъди силна и за двама ви. Понякога той ще бъде този, който се нуждае от подкрепа. Понякога ще се налага да разчита на някого, да има рамо, на което да поплаче, ръце, които да изтрият сълзите, целувки, които ще помогнат на белезите. Не мисли, че той винаги е силен - всички сме слаби от време на време.

Бъди спокойна. Аз съм доста спокоен човек, така че бъди по-спокойна от мен - преди и след бурята, когато той е ядосан. Казвай какво мислиш и помни, че понякога трябва ти да си спокойната, друг път той, докато отмине торнадото.

Бъди смела. Аз бях смела или поне си мислех, че съм била. Повярвай ми, че щом смело приемеш всичко, което си, всичко, което той е и сте двамата, ще се почувстваш непоколебима. Не е ли това всичко, което се опитваме да постигнем?

Освободи се напълно и се потопи дълбоко в красивия тайнствен океан, наречен любов. Дори да се страхуваш, мислейки, че няма да можеш да задържиш дъха си, се потопи. Направи го и той ще бъде там. Не се страхувай от любовта, от неговата любов.

Дай му свобода. Знам, че може да звучи като „знам всичко“, но наистина, бъди по-добра от мен. Той се нуждае от лично пространство. Нека да има свое време да помисли, време само за себе си. Не го задушавай, не го притискай.

Обичай го лудо. Просто не се пристрастявай като мен. Това е вълнуващо и смело и макар да те плаши, знам, че искаш да го направиш. Точно като онези, които обичат влакчето в увеселителен парк, обитаваните от духове къщи или страшните филми и адреналина. Тези неща ни плашат, но си заслужават.

Той е бил в живота ми за известно време и въпреки че не искам да се връщам към това, не съжалявам и не се страхувам, че може би един ден и ти ще мислиш така. Винаги съм била наясно, че случилото се е трябвало да се случи и беше страхотно.

Хареса ми времето с него. Израснах, промених се, живях и обичах, а сега е твой ред. Изживей най-хубавото време от живота си. Наслади се на доброто и на лошото, което предстои. Никога не знаеш дали някога ще си като мен, пишейки писмо на друго момиче. Мисли за двама ви и най-вече за себе си, да, казвам да си малко егоистична. Помисли и за него. Нека да е в ума ти всеки ден и да е този, с когото правиш планове.

Не наранявай сърцето му. Ако го направиш, няма да те уважавам толкова. Има много мъже, но само един като него, затова се отнасяй добре с него.

Успех, момиче!