На 19.04. в 14.00. часа следобед настъпва второ Пълнолуние в знака Везни за тази година.

Опозицията между Слънцето и Луната ще действа най-силно от 18.04. до 20.04. През този период ще усещаме силно противопоставяне между нещата, които съзнателно искаме и към които се стремим (Слънцето) и подсъзнателните ни нужди и желания на тялото ни (Луната).

От една страна е възможно в дните около Пълнолунието да станем свръх емоционални и да реагираме прибързано, като кажем или направим неща, за които в последствие да съжаляваме. Има риск да се увлечем в общуването и комуникацията си с другите хора и да прекалим, както с търсенето на внимание и изпъкването над другите, така и с прекаленото преиграване.

От друга страна нещата, с които се захващаме през периода, няма да се получават с нужната лекота и по всяка вероятност ще се натъкваме на непредвидени трудности и препятствия.

Добре е да имаме предвид, че дните около Пълнолунието не са никак добри за стартиране на проекти, връзки или отношения, за сключване на договори или сделки, за купуването на стоки, за подлагане на медицински интервенции или операции, но за сметка на това са идеални за приключване на неща, чийто край отдавна планираме.

Най-напрегнат ще бъде периодът около Пълнолунието за кардиналните знаци Рак, Козирог, Овен и Везни, както и за хората с Асцендент или лични планети в тези знаци. Те ще правят преоценка на минали събития и ще кроят бъдещи планове. Не е изключено да се отчаят и объркат прецеждайки възможности и вероятни стечения на обстоятелствата.

Въздушните знаци Водолей и Близнаци е добре да се пазят от инциденти и прибързани действия, за да не си навлекат допълнителни неприятности.

Водните знаци Риби и Скорпион ще имат трудности с финансовите си дела. Добре е да не купуват скъпи неща и да не правят инвестиции през периода.

Земните знаци Телец и Дева ще са силно докачливи по любовни въпроси и има риск да се скарат с половинката за нещо незначително.

Огнените знаци Стрелец и Лъв ще приключат с проект, който от известно време ги притеснява.