Запознайте се с първото куче асистент в Обединеното кралство, което помага на стопанката си, която е с аутизъм, да премине успешно през бременността и да роди. Бел е 2-годишен Стафордширски бултериер и се смята за едно от първите кучета във Великобритания, на което е позволено да придружи собственичката си в болницата. 

Бел е навсякъде с 33-годишната Ейми Томкин – по време на лечението на безплодие, както и при прегледите и посещенията при акушерката през цялата й бременност. 

"Щом видя Оли, тя нежно го подуши и облиза лицето му, за да го приветства. Оттогава тя е неотлъчно до него“, споделя майката.

Това е и причината косматият приятел да получи титлата „куче акушерка“ – всеотдаен, спокоен и подкрепящ. 

Ейми е стопанка на чаровната Бел, откакто кучето е малко пале, за да й помага с аутизма, тревожността и непрестанните паник атаки.

Умният домашен любимец може да разпознае симптомите на паническа атака и бързо да намери изход от претъпкани места, ако усети, че стопанката й не се чувства добре.

"Тя натиска бутоните на асансьорите и дори държи дебитната ми карта срещу машината, за да платя за нещо“, допълва младата майка.

"По принцип без нея съм твърде неспокойна, за да изляза от къщи. Ако не е тя, бих си стояла вкъщи по цял ден.“