Малката Шарлот със сигурност е един очарователен лъч светлина за нейното семейство. И не просто защото е красива и носи радост като всички деца, а защото е дете на дъгата.

„Бебета на дъгата“ се наричат онези деца, които са заченати след спонтанен аборт или мъртвородено дете. Милото название почита както силната воля на родителите, които са се изправили срещу бурята, но са победили, така и радостта, която носят децата в нашия свят. Въпреки че не е лесно да се изрази тази идея, смятаме, че фотографът на тази бебешка фотосесия се е справил много добре.

Когато майката на Шарлот донесла пъстроцветната лента за глава, тя обяснила на фотографката – Джен Прийстър, че малката е бебе на дъгата. Прийстър решила да развият идеята още малко и така са се получили тези прекрасни снимки. Тя поставила бебето върху сива черга, която символизира облаците, които придружават всяка буря. След това използвала няколко шала, за да създаде дъга, но ако обърнете внимание, ще забележите, че цветовете на дъгата са подредени на обратно.

„Дъгата идва от небето към земята – червеното е Раят, виолетовото – Земята. Реших да променя реда на цветовете и да започна от Земята към Рая, за да покажа Божията благодат и дарът, който идва след бурята.“