Прекрасният семеен празник наближава и може би вече се чудиш как ще изкушиш любимите си хора. Разбира се, всички знаем как точно изглежда трапезата на Великден, но Dama.bg ти предлага тази година да заложиш и на вкусен десерт, който ще очарова всички.
Нашето мото е „вкусно, бързо и лесно“. Ето защо и великденските сладки, с които ще те запознаем, са точно такива.
Продукти:
• 1 ½ чаша меко масло
• 1 чаша пудра захар
• ¼ супена лъжица сол
• 1 супена лъжица екстракт от ванилия
• 2 ¾ брашно
Начин на приготвяне:
1. С помощта на миксер в голяма купа смеси маслото, захарта и солта. След това добави ванилията. Сместа трябва да стане еднородна. Постепенно добави брашно, докато миксерът е на ниска степен. (Тестото трябва да стане много меко.)
2. Раздели тестото на две равни половини, постави ги в 2 дълбоки купи и ги завий с фолио. Остави тестото да почине около 2 часа.
Тестото трябва да се разточи до дебелина около 1см. След това можеш да изрежеш сладките в желаната от теб форма и да ги поставиш върху тава, покрита с хартия за печене. Сладките се поставят в предварително загрята фурна на 180 градуса .
3. Сладките се пекат между 14 и 17 минути във фурната. Когато са готови, цветът им става светло кафяв. След това са необходими само пет минути, за да изстинат и са готови за вкусни приключения.
А ако искаш да изненадаш всички от семейството, можеш да украсиш сладките с домашно приготвена глазура.
За глазурата са необходими:
• 1 белтък
• 1 чаена чаша пудра захар
• ½ чаена лъжица лимонов сок
Вече си готова да смаеш всички на великденската трапеза. Приятен апетит!
Виж още:
▶ Вкусен козунак без месене
▶ Великденски хлебни купички
▶ 4 любопитни великденски ястия от цял свят