Скъпи мой,

Знам, че си объркан. Дори си малко разочарован, може би. Виждаш всичко в нея, всичките й хубави и лоши черти. И просто не можеш да направиш нищо, освен... да се влюбиш в нея. В цялата нея. Всички онези свои недостатъци, които тя се опитва да крие... Всички те я правят толкова специална в очите ти. И ти знаеш, че искаш да прекараш живота си с нея. Опознавайки я. Обичайки я.

Но... тя няма да ти повярва. Не може да ти повярва. Не може да си го позволи. Тя просто не може да разбере как е възможно да изпитваш такива чувства към нея. Не вярва, че ги изпитваш. И стова ще те подлуди, знам. Ще те накара да се чувстваш безпомощен. Иска ти се да направиш и невъзможното, за да я накараш да види себе си през твоите очи, макар и само за минутка. Иска ти се да вземеш цялата й болка и разочарование и да изпълниш живота й с любовта и грижите, които заслужава. Просто искаш да минеш през стената, която тя е издигнала около сърцето си. Знам всичко... Знам, че се чудиш защо изобщо я е издигнала. Знам, че не разбираш защо се пази от любовта, защо бяга...

Просто за нея всичко това не е толкова просто. Много хора й обещаваха неща, които никога не изпълняваха. Потъпкаха самочувствието й. Смачкаха я. Сега тя не вярва, че заслужава любовта, която й даваш. Защото твърде много хора влязоха в живота й, само за да го напуснат след това, без причина и без предупреждение. Тя не иска и ти да си един от тези хора. Не иска повече напразни обещания. Не иска да изгуби и малкото самоуважение, което й е останало.

Но тя иска да ти вярва. Иска да ти даде шанс. Иска да ти позволи да й дадеш любовта, за която копнее. Наистина иска. Иска да се чувства специална. Иска отново да се влюби. Иска отново да гори.

Затова... бъди търпелив с нея. И когато спечелиш сърцето й, пази го, както пазиш своето. Защото, ако отново се разбие, този път ще е завинаги...

Автори: A & Z