Да, представителите на зодия Скорпион са много неща. Енергични, забавни, мистични, понякога алогични, но винаги интересни и харизматични. А също и...

1. Скорпионът е роден да покорява

Сърца. Но не само. Роден е да покорява върхове. Роден е да води битки. И да побеждава. Роден е да... ражда мечти и да си осъществява. Енергията му е заразителна, както и ентусиазмът му. А волята му да не се предава - достойна за завиждане.

2. Скорпионът е лидер по душа... и по призвание

Той умее да печели хората, защото притежава неподправена харизма и визия за бъдещето. Той чертае цели и пътищата, които водят към тях. Но най-вече: Скорпионът води не с думите, а с примера и делата си.

3. Скорпионът е с широк мироглед

Той с лекота руши собствените си граници и излиза от зоната си на комфорт. Готов е да предизвиква непрекъснато себе си. Готов е да се учи. Готов е да чува различни мнения и да се опитва да вижда нещата от различни ъгли. Защото знае, че всяка истина... е истина в развитие. И всяка монета има две лица.

4. Скорпионът е независим

Той няма нужда да валидира себе си чрез мнението на останалите. Не търси одобрение в очите им. И затова не се тревожи, че може да не го получи, че може да остане сам и неразбран. Скорпионът знае, че единствено важното е да си верен на себе си. Без значени дали това значи да бъдеш обвинен в егоизъм от хората около себе си.

5. Скорпионът е откровен

Със себе си и с останалите. Той нарича нещата с истинските им имена. Не играе игрички и не носи маски. Не казва това, което другите искат да чуят, а това, което мисли. И застава зад думите си. Не се крие и не избягва конфликти. Просто... не бяга от себе си.

6. Скорпионът е пълен с изненади

С него никога не е скучно, сиво, еднообразно. Скорпионът умее да вижда даровете на всеки ден и да им се наслаждава. Умее да оценява момента и да го изживява. Умее да открива в мига това, за което другите често остават слепи. Умее да го открива и да го споделя... 

7. Скорпионът е лоялен

На приятелите и на партньорите си. На него може да се разчита по всяко време и за всяко нещо. Той не допуска лесно хора в сърцето си, но направи ли го, готов е да се хвърли и в огъня заради тях. 

Скорпионът... просто е различен!