Една притча, която често препрочитам, когато проблемите ме задушават, когато ми се струва, че препятствията пред мен нямат край, когато просто ми се иска да се откажа...

Една притча, която трябва да прочетеш и ти!

Младо семейство влязло в антикварен магазин и там, на една полица, намерило красива чаша за чай. Свалили я от рафта, разгледали я внимателно и казали: "Много искаме да купим тази прекрасна чашка. "Но изведнъж чашката започнала да им говори и им казала: "Аз не винаги съм била такава. Някога бях само една студена, твърда и безцветна буца глина. Но един ден моят Създател ме взе и си каза: "Мога да направя нещо от това". Тогава започна да ме меси, мачка и да променя формата ми. А аз се развиках: "Хей, какво правиш? Така боли. Не съм сигурна как ще изглеждам! Престани!" Но Той ми отвърна "Още не".

После ме постави върху грънчарското колело и започна да ме върти, върти, върти, върти... докато не се развиках: "Остави ме да сляза, прилошава ми. Свят ми се зави!" Но Той ми отвърна: "Още не".

А след това ме оформи като чаша и ме постави в нажежената пещ. А аз се развиках: "Пусни ме да изляза. Тук е страшно горещо. Задушавам се!" Той ме погледна през малкото стъкло на пещта, усмихна се и ми каза: "Още не".

Когато ме извади от пещта, си помислих, че е приключил работата си върху мен, но той започна да ме оцветява и рисува. Не повярвах на това, което направи после. Върна ме отново в пещта, а аз се развиках: "Трябва да ми повярваш, повече не мога да търпя! Моля те, пусни ме да изляза!" Но той ми отвърна: "Още не".

Накрая ме извади от пещта и ме постави на един рафт, а аз си помислих, че ме е забравил. Но един ден ме взе на ръце и ме занесе пред едно огледало. Не можех да повярвам - бях се превърнала в изящна чаена чашка и всеки искаше да ме купи.

Бог има чудесен план за живота ни и понякога започва да променя нещата толкова бързо, че ни се завива свят и се чувстваме дезориентирани като парче глина на грънчарско колело. Трябва да Му се доверим, защото Той прави онова, което е най-добро за нас. Трябва да се отпуснем в ръцете Му и да Го оставим да ни превърне в нещо красиво...